verlanglijstje-gereed-bekijk-hier-de-collectie-van-rabanne-hm-272850

De nieuwste designercollectie van H&M, in samenwerking met Rabanne, werd feestelijk aangekondigd in Parijs. Dit feestje wordt nu doorgezet met de bekendmaking van de collectie. In een korte fashion film zien we modellen dansen in de glinsterende kledingstukken. De sterren van de video? Rianne van Rompaey, Anok Yai en Vinnie Hacker. Bekijk hier de collectie van Rabanne H&M.

Rabanne H&M

De samenwerking van H&M met Rabanne combineert futuristisch design met innovatief vakmanschap. De collectie is gebaseerd op iconische stukken uit de jaren zestig, gecreëerd door de overleden oprichter Paco Rabanne – en sinds 2013 nieuw leven ingeblazen door creatief directeur Julien Dossena. Denk bijvoorbeeld aan de herkenbare romantische chiffon jurken en jersey jurken met luipaardprint, maar uiteraard ook de iconische mesh metallic jurken en paillettenjurken met spiegels. Eerder vertelde Dossena al aan Vogue dat ze deze laatstgenoemde designs voor H&M speciaal met de hand lieten maken. Hierdoor zullen ze dus op kleinere en exclusieve verschaal verkrijgbaar zijn. Bovendien zijn de stukken gemaakt van zowel gerecycled als conventioneel metaal; de details zijn gerecyclede PET-pailletten en strass-steentjes van gerecycled glas.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook aan de mannen is gedacht: de mannencollectie van Rabanne H&M bestaat uit flashy zilverkleurige pakken en mesh vesten, maar ook luxe loungekleding. In de accessoirecollectie kan een eigentijdse versie van Rabanne’s iconische pailletten- en metallic mesh tassen uiteraard niet ontbreken. En al deze glitter and glamour kun je gelukkig ook doorvoeren in je interieur, want voor H&M Home is er een capsulecollectie gecreëerd met statementitems.

Fashion film met Rianne van Rompaey

Wil je de kledingstukken nog eens goed bekijken? Of alvast in actie (lees: dansend) zien? Dat kan, want zoals Ann-Sofie Johansson, hoofd design dameskleding en creatief adviseur bij H&M, zegt: “Een collectie vol drama vraagt om een adembenemende showcase”. En dus maakten H&M en Rabanne een korte fashion film in samenwerking met filmmaker Xavier Dolan. De film toont de collectie in een sciencefiction-setting. We zien architectuur, kleur, maar vooral: dans.

“Voor deze samenwerking wilde ik alles doen wat ik nooit zou doen, en alles wat ik nog nooit had gedaan”, vertelt Dolan. “Ik wilde vormen verkennen die nieuw voor mij zijn, een zeer geometrisch, vereenvoudigd (zo niet simplistisch) decor, en natuurlijk een ode brengen aan de oorspronkelijke wereld en het tijdperk van Paco Rabanne door middel van kleuren en materiaal. Ik waardeer zijn artistieke visie, zijn smaak. De collectie zelf weerspiegelt die geest en geeft ons iets moderners en democratischers om naar te kijken en te dragen.”

Een aantal topmodellen speelt de hoofdrol in de modevideo. Zo zien we Anok Yai en Oma Han, maar ook voormalig covermodel van Vogue Nederland Rianne van Rompaey, die een duik in het water neemt. Naast de modellen zijn ook TikTok-ster Vinnie Hacker en acteur Issa Perica te zien.

Releasedatum

De collectie van Rabanne H&M is vanaf 9 november te koop. De prijzen variëren van 29,99 euro tot 599 euro (voor de met de hand gemaakte chainmail-jurk). Ook wordt een gecureerde selectie uit de collectie te huur aangeboden op de Rental-afdeling in de H&M in Amsterdam – ideaal voor de feestdagen.

H&M rabanne collectie look
©Courtesy of H&M
1/6
Native Share
jurken H&M rabanne
©Courtesy of H&M
2/6
Native Share
mannencollectie H&M rabanne
©Courtesy of H&M
3/6
Native Share
paillettenjurk H&M rabanne
©Courtesy of H&M
4/6
Native Share
zilver pak en romantische jurk H&M rabanne
©Courtesy of H&M
5/6
Native Share
H&M rabanne home collectie
©Courtesy of H&M
6/6
Native Share