jacquemus-lanceert-nieuwe-sneaker-met-nike-geinspireerd-op-de-air-force-1-256135
©Jacquemus x Nike

Na een eerste, zeer succesvolle samenwerking afgelopen zomer, onthullen Jacquemus en Nike nu een nieuw ontwerp als onderdeel van hun langdurige collab. Het item in kwestie is een gloednieuwe sneaker die de potentie heeft de it-schoen van het seizoen te worden. Maak kennis met de JF1, een moderne upgrade van de klassieke Air Force 1, maar dan à la Jacquemus.

Jacquemus en Nike lanceren nieuwe sneaker

Jacquemus deelde dinsdag de eerste beelden van de sneaker, die zowel in zwart (Triple Black) als wit (Triple White) verkrijgbaar zal zijn. De schoen is dus een Jacquemus-versie van de Air Force 1, en krijgt dan ook de toepasselijke naam J Force 1. De sneaker wordt door beide merken omschreven als een “sophisticated schoen met de spirit van een AF1”.

Maar niet alles is zoals verwacht. Nadat de eerste beelden van het definitieve Jacquemus x Nike-ontwerp verschenen, werd duidelijk dat de JF1 heel anders is dan alle andere interpretaties van AF1-sneakers die we al kennen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

JF1

We beginnen met de overeenkomsten. De leren sneaker bevat net zoals de klassieke AF1 de geperforeerde details en het kenmerkende plaatje bij de veters, waar dit keer JF1 op te staat in plaats van AF1. Maar wat de schoen opvallend maakt – en daarin is-ie uniek – is het nylon weefwerk dat rondom de zool loopt. Een detail geïnspireerd op de favoriete Nike-sneaker van Jacquemus himself, de ACG Terra. Zo stelt Simon Porte Jacquemus op Instagram dat de sneaker “een hybride is van de beroemde Air Force Force 1 en de Nike ACG Terra, een van mijn favoriete schoenen ooit van Nike”.

Jacquemus x Nike
©Jacquemus x Nike

De eerste beelden van de sneaker verschijnen tegelijk met een sneakpeek van de campagnebeelden. Daarin schittert onder anderen Nederlands topmodel Saskia de Brauw, die samen met andere modellen, gehuld in het zwart, de Nike Swoosh uitbeeldt in uitgestrekte natuur. De beelden zijn geschoten door Nederlandse fotograaf Viviane Sassen, die tevens de cover schoot van ons vorige septembernummer met Rianne van Rompaey. De schoenen zullen te koop zijn voor 170 dollar, maar wat de precieze prijs in euro’s zal zijn, is nog niet bekend. Wel verwachten we dat ook deze sneakers in een rap tempo uitverkocht zullen zijn.

De nieuwe JF1-sneakers van Jacquemus x Nike zijn verkrijgbaar vanaf 13 juni op de webshop van Jacquemus.