jennifer-lawrence-presenteert-oscars-in-een-dior-couture-jurk-waaraan-1500-uur-is-gewerkt-289535
©Getty Images

Jennifer Lawrence is dan geen genomineerde voor de Oscars van 2024, maar dat weerhoudt haar niet om flink uit te pakken voor de awardshow. Als presentatrice van de Oscars 2024 koos Lawrence voor een look van Dior, met wie ze een langdurige mode-relatie heeft.

Jennifer Lawrence draagt Dior Couture-jurk tijdens Oscars 2024

De altijd modieuze actrice koos voor een op maat gemaakt stuk uit de couture lente/zomer 2024-collectie van Dior voor de Oscars 2024, waar ze optrad als presentatrice. Ze koos voor de afsluitende jurk van de show, look 59; een strapless zwart exemplaar met witte stippen, compleet met een bijpassende stola, die er meteen uitsprong op de catwalk. “Toen ik de jurk voor het eerst op de runway zag, was ik op slag verliefd”, vertelt Lawrence aan Vogue. “Polkadots zijn klassiek en chic”.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ze combineerde haar look met alleen een diamanten tennisketting en armband. En, een eeuwige strijd op de rode loper: Lawrence moest prioriteiten stellen wat betreft de inhoud van haar kleine tas. Met maar weinig ruimte voor make-up, koos ze voor een Dior Addict-lipolie. “Mijn telefoon en lippenstift is meestal alles wat erin past”, zegt ze.

1500 uur werk

Haar jurk mag dan een eenvoudige look zijn, het is het resultaat van nauwkeurig werk van de leden van het atelier. Lawrences jurk is namelijk gemaakt van ambachtelijk zijde moiré, een techniek waarbij natte lagen stof onder hitte op elkaar worden gedrukt om een opvallend golvend effect te creëren. Het hele proces om de jurk te maken kostte maar liefst 1500 uur werk.

Prints zijn niet erg gebruikelijk op de rode loper. De meeste Oscars-sterren spelen vaak op safe voor de grote avond van Hollywood. Maar Lawrences criteria voor haar outfit zijn eenvoudig: bij het zoeken naar een look heeft ze alleen “iets elegants en tijdloos nodig, waar ik niet met schok en afgrijzen op terugkijk”. Dat klink als redelijke modefilosofie.

christian Dior haute couture
©Daniele Oberrauch / Gorunway.com

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.