brengt-kaia-gerber-eigenhandig-de-brede-tailleriem-uit-2005-terug-293524
©Getty Images

Halverwege de jaren 2000 leefden vrouwen volgens het mantra: Put a belt on it. Het werd een uitdrukkelijke richtlijn die massaal werd verspreid via televisieprogramma’s als Trinny and Susannah’s What Not to Wear. De oplossing voor alle stijluitdagingen was simpel, zo werd ons verteld. Vestig de aandacht op de taille en creëer de illusie van een zandlopersilhouet met een onpraktisch accessoire: de brede tailleriem. De nieuwste fan van de look? Kaia Gerber.

Kaia Gerber en de tailleriem 

De tijden zijn veranderd en zo ook de mode. De brede chunky riem fungeert niet langer als een onmisbaar styling-item. Maar blijkbaar wordt 2024 het jaar dat controversiële trends uit de 90’s en zeroes (hallo skinny jeans) weer terug komen. Dat is mede te danken aan Kaia Gerber. Het model droeg deze week een outfit, waarin we opnieuw kennismaken met de tailleriem: een brede riem die los rond haar taille hing, en ze (natuurlijk) combineerde met een strak T-shirt met lange mouwen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het model was aanwezig bij het concert van Olivia Rodrigo in New York, maar zag eruit alsof ze ook bij een concert van PinkPantheress aanwezig had kunnen zijn. Geen enkele bekende persoon heeft zich zo toegewijd aan de zeroesstijl anno 2024, van brede riemen tot capri-broeken.

Terug van de ‘noughties’

Zelfs een vluchtige blik op de allerlaatste pagina’s van beeldbank Getty Images onthult honderden foto’s van Kim Kardashian en Keira Knightley, die poseren op filmpremières en gala’s voor het goede doel, in onhandig grote brede riemen en driekwartbroeken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Brede tailleriem trend
©Getty Images
Keira Knightley in 2005 en Kim Kardashian in 2007

Het item heeft net zoveel functionaliteit als die dunne nutteloze sjaaltjes die iedereen droeg, een andere trend uit midden jaren ’00. Kate Moss, Lenny Kravitz en Hilary Duff waren de voorlopers die flinterdunne stukjes stof om hun nek drapeerden, vaak met een grafisch T-shirt. Maar zo’n twintig jaar later wordt de brede tailleriem met minder tierlantijntjes gedragen dan toen. Gerber ziet er bijvoorbeeld uit alsof ze in 2005 bij KNWLS heeft gewinkeld. Of het model hiermee eigenhandig de tailleriem-trend terugbrengt valt nog te bezien, en we zijn er ook nog niet over uit of we hier fan van zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.