kassl-editions-slaat-handen-ineen-met-asics-voor-unieke-sneaker-232961
©Kassl Editions x Asics

Als er één merk is dat een traditionele regenjas weet om te toveren tot een van de meest stijlvolle jassen ooit, dan is het KASSL Editions wel. Het Amsterdamse modelabel, dat bekendstaat om haar strakke en tijdloze jassen en tassen, transformeert nu een van de bekendste sneakers tot een uniek ontwerp. In samenwerking met sportlabel Asics steken ze de Asics Gel-Nimbus 9 in een nieuw jasje. Een sneaker die de moderne modeliefhebber zeker wil toevoegen aan z’n garderobe.

KASSL x Asics

Voor deze exclusieve samenwerking wordt de Asics-sneaker vrijwel letterlijk ondergedompeld in een rubberen drip – de kenmerkende oil coating van KASSL, waar ook de inmiddels befaamde jassen van het merk van worden gemaakt. Het resultaat? Een gitzwarte, met de hand gemaakte sneaker met een hoogglanzend effect. Uiteraard gaat de betrouwbare functionaliteit van Asics niet verloren; Asics staat niet voor niks voor Anima Sana In Corpore Sano, wat ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ betekent.

Dit is de tweede keer dat KASSL samenwerkt met het sportlabel. Vorig jaar lanceerde het merk al een unieke groene versie van de Asics Gel 1090-sneaker met eenzelfde drip-effect. Het kenmerkende rubberen materiaal functioneert als een beschermend omhulsel, dat ervoor zorgt dat de schoen niet nat wordt. Een perfect ontwerp dus om de Nederlandse herfst in tegemoet te gaan, zonder dat je hoeft in te leveren op stijl; een combinatie tussen design en functionaliteit om te dragen aan je voet.

KASSL Editions

KASSL Editions, geïnspireerd door de authentieke vissersjas, werd in 2018 opgericht. Een moderne en tegelijk tijdloze variant van de jas werd het uitgangspunt van het label, waarin een duurzaam en functioneel design van hoge kwaliteit centraal staat. Het merk maakt internationaal furore met haar moderne jassen en tassen gedragen door fashion editors en stijlmakers, en ook Hailey Bieber is fan.

Van de exclusieve KASSL x Asics-sneaker zijn vanaf 1 december enkel 150 paar beschikbaar. Je vindt de schoen in de winkel en op de webshop van Dover Street Market en op de website van KASSL Editions.

Kassl Editions lanceert samenwerking met Asics
©Kassl Editions
KASSL Editions sneaker in samenwerking met Asics
©KASSL Editions