kate-moss-was-als-eerste-door-de-deuren-bij-de-tentoonstelling-van-naomi-campbell-302971
©Getty Images

Naomi Campbell ontmoette Kate Moss voor het eerst tijdens een fotoshoot in Los Angeles in 1992. “Het was een korte ontmoeting, maar ik herinner me dat ze opvallend stil was, ze sprak nauwelijks,” zei Campbell in 2014. “Het andere opvallende was natuurlijk haar prachtige gezicht. Ik wist dat ze speciaal was vanaf het eerste moment dat ik haar zag.” De carrières van deze Zuid-Londense supermodellen lopen sindsdien parallel, met throwback foto’s van hun begindagen van roem die nu iconisch zijn. En dus is het niet zo gek dat Kate Moss als een van de eersten voet binnen zet in de retrospectieve tentoonstelling van Naomi Campbell in het V&A Museum in Londen.

Kate Moss bezoekt tentoonstelling van Naomi Campbell 

Kate Moss heeft waarschijnlijk de meeste stukken die tentoongesteld worden al eerder gezien. Denk bijvoorbeeld aan de gebreide Alaïa-jurken. Ook is de exacte Vivienne Westwood herfst/winter 1993-look, die Campbell’s nu iconische catwalkval veroorzaakte, te zien. Net als Marc Jacobs’ kortstondige ontwerpen voor Perry Ellis.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tijdens haar bezoek aan de tentoonstelling droeg Kate Moss – natuurlijk – een flowy slipdress, gecombineerd met een smokingjasje. Campbell zelf droeg haute joaillerie Serpenti-kettingen van Bulgari. Die combineerde ze met een getailleerde Boss-jurk die was uitgesneden om die wereldberoemde benen te onthullen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Naomi campbell tentoonstelling
©Getty Images

Het duo – dat zichzelf ‘wagons’ noemt vanwege hun hedonistische gedrag in de jaren negentig – werd vergezeld door verschillende collega’s uit heden en verleden. Zo waren Daphne Guinness, Sarah Burton, Andreas Kronthaler, Grace Jones, Law Roach en Adwoa Aboah er ook. “Voor mijn garderobe staan is een humbling ervaring,” zei Campbell. “Levendige herinneringen herleven voorbije gesprekken met de legendarische ontwerpers, die behoorden tot mijn beste vrienden en collega’s. “Ik hoop dat je de liefdesverhalen achter de kleding leert kennen.” Misschien is Naomi Campbells grootste romance wel die ze deelt met Kate Moss.

Kate Moss Naomi campbell
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.