katie-holmes-draagt-de-coolste-jas-voor-de-lente-een-denim-trenchcoat-291718
©Getty Images

Katie Holmes – een vrouw die bij het grote publiek bekend werd als een frisse 19-jarige in Dawson’s Creek – is al bijna drie decennia het symbool van het archetype girl next door: natuurlijk, bescheiden en moeiteloos. In het jaar 2000 verscheen er al een biografie van de actrice en ruim twintig jaar later publiceren modetijdschriften (zoals wij) nog altijd artikelen die Holmes positioneren als een heilzaam mode-icoon. En met reden: Katie Holmes biedt altijd stijlinspiratie, zoals in deze denim trenchcoat.

Katie Holmes draagt denim trenchcoat

De garderobe van de actrice is direct en toegankelijk, en wijkt normaal gesproken zelden af van jeans met rechte pijpen, shirts met korte mouwen en ballerina’s met een vierkante neus. Het effect daarvan is groot: ze is een ‘every woman‘ met genoeg stijlkracht om een hele generatie vrouwen ervan te overtuigen om bijvoorbeeld opnieuw sleehakken te dragen. Holmes is, met andere woorden, een zeldzaam voorbeeld van een beroemd persoon die échte, draagbare kleding draagt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar dat betekent niet dat de actrice geen moderisico’s neemt. We hebben haar vaak genoeg in opvallende looks gezien (denk aan deze Y2K-waardige jurk-over-broeklook). Het recentste voorbeeld? Katie Holmes die begin deze week de slotavond van Alan Cumming Is Not Acting His Age op Broadway bijwoonde, gekleed in een denim trenchcoat die bezaaid was met metalen oogjes gecombineerd, afkomstig uit een oudere Chloé-collectie. Ze droeg haar jas met een paar platte, zwarte lakballerina’s met studs. Het is precies de juiste dosis coolness die van Holmes een geliefd stijlicoon maakt.

Katie Holmes draagt een denim trenchcoat
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.