katie-holmes-geeft-eigen-kleurrijke-twist-aan-double-denim-285958

Het lijkt erop dat unhinged dressing (oftewel de alles mag-look) de minimalistische stijl – die voorheen onze garderobes domineerde – aan het overschaduwen is. Mede dankzij merken als Khaite en The Row. Dat de trend in opkomst is laten ook bekende influencers Clara Perlmutter en Mandy Lee, die een maximalistische esthetiek omarmen, zien via TikTok. Bij deze stijlevolutie heeft het tonen van persoonlijkheid in je look voorrang op alles zo minimalistisch mogelijk houden. Nu lijkt ook Katie Holmes een meer is meer-benadering te omarmen. Zo was te zien tijdens New York Fashion Week.

Katie Holmes in double denim

Bij de presentatie van de nieuwste collectie van het merk Alice + Olivia werd de actrice gespot in een gewaagd, maar toch ook chic ensemble, bestaande uit een aantal wat onconventionele kledingstukken. Ze koos voor double denim met een lichte denim button-up shirt op een jeans met hoge taille en wijde pijpen in een diepere blauwe tint. Wel gaf ze daar haar persoonlijke touch aan.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Haar look werd geaccentueerd door een kortgeknipte beige trenchcoat met oversized revers, en een witte leren handtas. De actrice gaf ook nog een twist aan de denim-look door zwarte sandalen met vierkante teen te dragen. Dit in combinatie met een opvallende fuchsia panty. Een look waarvan je denkt: fout, maar daardoor juist on point.

Modetriomf

Hoewel elk onderdeel van de outfit van de actrice op zichzelf misschien gewoon lijkt, zorgt de combinatie ervan voor een speelse stijlbreuk (double denim, een kortgeknipte trench en een fuchsia panty?) Toch is de look van Holmes, wanneer doordacht samengesteld, net als onconventionele hedendaagse kunst in het Guggenheim Museum: een voorbeeld van hoe kleden met persoonlijkheid kan resulteren in een modetriomf.

©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.