bij-deze-kledingverhuurbedrijven-wil-je-dit-jaar-jouw-feestoutfit-huren-234390
©Kwadwo Amfo voor Circle Closet

December is niet alleen een feestelijke maand, maar ook een maand waarin flink wordt geconsumeerd. Hoe kun je binnen de perken blijven voor je portemonnee én het milieu? Door je feestlook te huren. Want zeg nu zelf, de kans is groot dat je uitbundige feestjurk na het kerstdiner ergens in de kast verdwijnt en in de vergetelheid raakt. Gelukkig kent Nederland steeds meer rentalservices waar je terechtkunt voor outfits en accessoires: voor luxe designrentals tot high street modeverhuur.

Deze kledingverhuurbedrijven wil je kennen

Circle Closet

Rentalcommunity Circle Closet maakt het niet alleen mogelijk om high-end fashion te huren, maar ook om je outfits te verhuren. Zo kun je dus geld verdienen aan de designerparels die in je kast hangen en draag je bij aan een circulaire economie. Het platform verhuurt ook Nederlandse designermerken als Martan en Elzinga. “We willen een modieus en bewust publiek laten zien dat je er fantastisch en gevarieerd uit kan zien zonder schuldgevoel.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CIRCLE CLOSET (@circleclosetcommunity)

Rerun 

Stel je voor hoeveel je zou hebben uitgegeven aan het kopen van één designeritem. Stel je nu voor dat je hetzelfde bedrag zou uitgeven aan verhuur. Je haalt meer uit zeven kledingstukken die je hebt gehuurd, dan uit één kledingstuk dat je koopt. Tegelijkertijd minimaliseer je ook nog eens je ecologische voetafdruk.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Deze gedachte bracht Eeke van Velzen ertoe Rerun op te richten. Wat Rerun bijzonder maakt: je kunt hier terecht voor chique feestjurken, maar ook voor designerstukken die je in het dagelijks leven wil dragen. Denk aan merken als Chanel, Dries Van Noten, Jean Paul Gaultier en Coperni.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RERUN (@rerun.rent)

Lena

Lena is de eerste kledingbibliotheek van Nederland en opgericht door drie zussen en een vriendin. Hun achtergrond in de mode-industrie gaf ze een inkijk in de negatieve impact op mens en milieu: te veel overproductie en overconsumptie. Dat moet anders, dachten ze. Vanuit de gedachte dat mode leuk moet zijn, voor iedereen die erbij betrokken is, ontstond eind 2014 Lena the fashion library. Lenen is hier simpel: net als iedere andere bibliotheek word je lid. Kleding lenen kost een x-aantal credits per dag die maandelijks in rekening worden gebracht. Je mag zo vaak wisselen van kledingstukken als je wil, waardoor Lena een soort gezamenlijke kledingkast wordt.

H&M Rental 

H&M pakt ieder jaar uit met de meest feestelijke collecties voor de decembermaand – en die zijn nu ook te huur. In het filiaal aan de Kalverstraat in Amsterdam opende de modeketen haar eerste rentalservice ter wereld. Nadat je online een afspraak hebt gemaakt, kom je terecht bij de rentalstylist die je helpt bij het kiezen van je look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door H&M (@hm)