kristen-stewart-brengt-la-punk-naar-manchester-in-deze-chanel-look-278001
©Dominic Lipinski/Getty Images

Chanel-ambassadeur Kristen Stewart draagt de dubbele C’s altijd op haar eigen manier. Zo ook deze keer: de rode loper-rebel, die Chanel-traditionalisten liet schrikken bij het zien van haar losgeknoopte bouclé, bracht haar punkachtige cool girl-look naar de nieuwste Metièrs d’Art-show. Plottwist? Het was in Manchester.

Kristen Stewart draagt Chanel in Manchester

De gedachte dat K-Stew voetballiederen zingt tijdens een Man City-wedstrijd (hét entertainment voorafgaand aan de show, compleet met Chanelified-shirts en sjaals) is briljant, maar eigenlijk ook volkomen logisch? De stijl van de Spencer-actrice is onmiskenbaar glamoureus, maar neigt meer naar het veld. Ze heeft dan ook aantoonbaar meer gemeen met de Manchester-stijlgeschiedenis in het noorden dan de andere Chanel-ambassadeurs (zie: Sofia Coppola en Tilda Swinton, die ook aanwezig waren).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tijdens de show zelf was ze door en door klassiek K-Stew. Met een mengelmoes van zilveren kettingen die tussen haar open zwart-wit geplooide jurk van tweed druipen, was de sfeer alsof LA naar de Northern Quarter kwam. De rode accenten in haar woelige pony dragen alleen maar bij aan de Hollywood goes local-charme.

Onderscheidende looks

“We houden ervan originele Chanel-stukken te vinden die de esthetiek van Kristen aanspreken”, vertelde haar stylist Tara Swennen aan de Britse Vogue. Zij kleedt Stewart sinds 2007 en loodste haar door het Twilight-tijdperk. “Ook combineren we graag verschillende stukken uit verschillende collecties te om onderscheidende looks te creëren.”

Manchester en Kristen Stewart zijn, zo lijkt het, het perfecte modehuwelijk.

Kristen keeping it chic in the Manchester wild.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.