loewe-komt-met-een-opgeblazen-zonnebril-om-te-matchen-met-je-luchtbed-219579
©Loewe

Hoewel we al diep in de herfsttrends zitten, is de zomer nog altijd in volle gang. Zelfs met temperaturen waarbij we het Spaans benauwd krijgen als we denken aan dikke jassen en kniehoge laarzen. Een strandmiddag of relaxen aan het zwembad klinkt een stuk aanlokkelijker. Het perfecte accessoire om te dragen als je eenmaal op je luchtbedje dobbert? De nieuwe zonnebril van Loewe met ‘opgeblazen’ effect.

De ‘opgeblazen’ zonnebril van Loewe

Na Loewe’s rechthoekige ‘Paula’s Ibiza’-zonnebril met diepliggende glazen die al snel een cult-item werd (dat krijg je als Rihanna fan is), komt het modehuis met een nieuwe eyecatcher. Deze keer is het een speelse variant op de oversized zonnebril waarbij het frame opgepompt of opgeblazen lijkt te zijn. Loewe dropt drie verschillende exemplaren, die allemaal hun eigen retro-futuristische vorm hebben: de Mask, de Rectangular en de Cateye.

De Mask is de meest gedurfde keuze en wordt gekenmerkt door een lens uit één stuk die opgaat in een dik montuur. De Rectangular heeft een op de jaren ’70 geïnspireerd rechthoekig montuur, terwijl de Cateye de surrealistische interpretatie is van het klassieke cat-eye-montuur. Alle sunnies uit de collectie zijn verkrijgbaar in kleuren variërend van klassiek zwart en wit tot primaire kleuren zoals geel, rood en blauw. Genoeg keuze dus om te matchen met je bikini.

Surrealistische mode

De opgeblazen zonnebril van Loewe sluit naadloos aan bij de nieuwe herfst/winter 2022-collectie van het modehuis. Creative director Jonathan Anderson lijkt op een surrealistische ontdekkingstocht te zijn met jurken in de vorm van auto’s, ballonschoenen en lipfiguren  op borstplaten. De grote vraag is: zal de nieuwe zonnebril van de Britse ontwerper net zo begerenswaardig worden als de cultsandalen met hakken in de vorm van rozen, eierschalen of potjes nagellak van deze zomer? Waarschijnlijk wel.

Loewe opgeblazen zonnebril
©Loewe
De 'Mask'.
Loewe opgeblazen zonnebril
©Loewe
De 'Cateye'.