welkom-in-de-stonercore-fase-van-gigi-hadid-219494
©Gotham/Getty Images

Real talk: Gigi Hadid draagt soms behoorlijk opmerkelijke dingen. Deze zomer alleen al heeft het supermodel in haar eentje de revival van de jorts aangevoerd, maakte ze limoengroen de kleur van het moment én is ze met de Beckhams op vakantie geweest in kanten Victoriana-jurken over haar Frankies Bikinis-badkleding. En wij? Wij vinden het geweldig. Waarom zou je dezelfde witte Loewe-truitjes of Blumarine-vlindertops dragen als je leeftijdsgenoten, terwijl je ook zelf de toon kunt zetten?

Gigi Hadid in Stonercore-look

Het meest recente stijlmoment van Gigi Hadid neigt meer naar Stonercore – de nieuwe ‘core’ in het rijtje van Barbie-, Bloke- en Tenniscore – dan naar trendbewust. Flanerend door Manhattan in een cropped crochet knit, laaghangende gescheurde Danielle Guizio-jeans en een bucket hat, is Gigi de droom van elke teenage skatergirl. Al helemaal in combinatie met de kleurrijke kralen en klassieke Converse All Stars. Met haar stoner chic look is het model slechts een Stüssy-top verwijderd van een bezoekje aan het skatepark.

Er is altijd wel een element in Hadids looks dat ze van grunge naar low-key model glam tilt. Ze wordt bijvoorbeeld zelden gefotografeerd zonder Loro Piana-minitas vastgelijmd aan haar hand. De perfect gevormde Extra Pocket Pouch van kalfsleer kost meer dan duizend euro en is allesbehalve een doorsnee JanSport-rugzak. Het tasje is niet eens groot genoeg om haar iPhone in op te bergen, dus Gigi zal zeker geen vloeitjes in haar luxueuze metgezel stoppen.

Individuele stijl

Deze high (sorry, we stoppen nu) fashion-look is natuurlijk een uitbreiding van Gigi’s dagelijkse garderobe met Versace-patchwork denim, Deep Funk-petten en cargos, maar ziet er des te meer head-turning uit door het contrast met haar avondkleding. Als de 27-jarige wordt uitgenodigd voor een feestje, gaat Gigi helemaal los in pailletten, korsetterie en kant. Vertaling: het tegenovergestelde van haar Stonercore-look.

Die individuele stijl loont. Sommige van de meest memorabele modemomenten van supermodellen komen van vrouwen die ervoor kozen hun eigen weg te gaan. Denk aan Grace Jones en Kristen McMenamy. Uitstekend gezelschap om in te vertoeven. “Meiden van tegenwoordig zijn allemaal bang zichzelf te zijn en ik vind dat ze zich moeten kleden zoals ze zelf willen”, zei Kate Moss in een recent interview met de Britse Vogue. Als we iemand moeten noemen die wél zichzelf is, dan is het Gigi Hadid.

Gigi Hadid in Stonercore-look
©Gotham/Getty Images
Stonercore but make it fashion.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.