louis-vuitton-zorgt-voor-een-spektakel-van-een-show-op-de-jamsugyo-brug-in-seoul-251793

Zaterdagavond kwam het modepubliek bijeen in de Zuid-Koreaanse stad Seoul om de nieuwe pre-fall 2023-collectie van Louis Vuitton te bewonderen. Niet alleen de kleding en de accessoires waren blikvangers. Ook de locatie van de show benam de adem van menig bezoeker. Zo vond de presentatie plaats op de Jamsugyo-brug, met uitzicht op de Han-rivier en de indrukwekkende skyline van de stad.

Louis Vuitton presenteert pre-fall 2023 in Seoul

Van de met blauw verlichte locatie – tot stand gekomen in samenwerking met Squid Game-regisseur Hwang Dong-Hyuk – tot veel leer, high fashion-pyjama’s en aerodynamische stukken (lees: parachutejassen en -jumpsuits). Ontdek hieronder de hoogtepunten van de Louis Vuitton pre-fall 2023-show in Seoul.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het decor werd ontworpen door ‘Squid Game’-regisseur

Creative director Nicolas Ghesquière vermeed de paleistuinen en de meer voor de hand liggende locaties van Seoul voor de show. In plaats daarvan koos hij voor de Jamsugyo-brug, een voetgangerspad dat onder de Banpo-brug hangt. “Het is een staaltje civiele techniek dat de illusie van verdwijnen en verschijnen creëert”, zei Ghesquière in een verklaring vlak voor de show. “Voor de inwoners van Seoul is het een levend monument. Het is een inspirerende plek om een show op te voeren.”

Voor de scenografie sloeg het Franse modehuis de handen ineen met Squid Game-regisseur Hwang Dong-Hyuk. Die samenwerking resulteerde in een decor van blauwe flikkerende lichten tegen een achtergrond van de Han-rivier en de skyline van de stad.

De locatie van de show van Louis Vuitton in Seoul
©ANP
1/5
Native Share
De uitzinnige locatie van de show: de Jamsugyo-brug.

Aerodynamisch

Zoals we gewend zijn van de ontwerper toonde Ghesquière veel sportieve items op de catwalk. Met in het bijzonder aerodynamische stukken, zoals parachutejassen en -jumpsuits. Om de looks er niet uit te laten zien alsof er daadwerkelijk in geskydived kan worden, mixte de ontwerper oversized parachutejacks met wijd uitlopende leren minirokken en brede riemen met gouden buckle.

Hoyeon Jung opent de Louis Vuitton pre-fall 2023 show in Seoul
©ANP
2/5
Native Share
Model en actrice Hoyeon Jung opent de show.

De front row was bezaaid met K-popsterren

Uiteraard werd er een internationaal publiek ingevlogen voor de show, maar het waren vooral nationale sterren die de front row deden oplichten. Zo was de eerste rij op de brug bezaaid met K-popsterren, onder wie Sunmi, Hwasa van Mamamoo en Mingyu van Seventeen.

Sunmi is te gast bij de show van Louis Vuitton
©Getty Images
3/5
Native Share
Zangeres Sunmi was aanwezig bij Louis Vuittons pre-fall 2023-show.

Go big or go home

In zijn nieuwe pre-fall 2023-collectie zet Ghesquière zijn liefde voor uitvergrote silhouetten en details voort. We zien XL-tassen (waaronder ook enorme uitvoeringen van de bekende Alma), uitvergrote knopen en gespen, ‘opgeblazen’ pakken en puffers en platte Mary-Janes met brede zolen.

Een look van Louis Vuitton pre-fall 2023
©ANP
4/5
Native Share
XL-tassen blijven favoriet.

High fashion-pyjama’s

Sleepover but make it (high) fashion. Modellen liepen over de brug in matching gestreepte sets, bestaande uit blouses en wijde pantalons, die iets weg hadden van pyjama’s. Extreem luxe, in sommige gevallen met kristallen bezaaide pyjama’s gemaakt voor búíten het bed, that is.

Een look van Louis Vuitton pre-fall 2023
©ANP
5/5
Native Share
Glinsterende sets op de catwalk bij Louis Vuitton.