ontwerper-ludovic-de-saint-sernin-weg-bij-ann-demeulemeester-na-een-seizoen-255190
©Getty Images

Ludovic de Saint Sernin stopt als creative director bij Ann Demeulemeester. Het nieuws komt iets meer dan twee maanden nadat de ontwerper zijn debuutcollectie voor het label toonde in Parijs. Noch De Saint Sernin noch Claudio Antonioli, die het Demeulemeester-label in 2020 kocht (en close is met Ann Demeulemeester zelf), gaven een verklaring.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ludovic de Saint Sernin stopt bij Ann Demeulemeester

De in Parijs geboren ontwerper werd eind 2022 aangesteld als creatief directeur van Ann Demeulemeester. Dit betekent dat De Saint Sernin na slechts één seizoen het modelabel alweer verlaat. Hij is overigens niet de enige die na korte tijd een modelabel vaarwel zegt. Het nieuws dat De Saint Sernin stopt komt slechts een paar dagen nadat werd aangekondigd dat ontwerper Rhuigi Villaseñor modehuis Bally verlaat. Ook Villaseñor was maar kort werkzaam bij het label. Hij kreeg twee seizoenen de tijd om zijn eigen draai aan het Zwitserse label te geven.

Populair bij it-girls 

In maart 2023 debuteerde De Saint Sernin de eerste show voor de herfst/winter 2023-collectie van het Belgische label tijdens Paris Fashion Week. Zijn debuutcollectie sloot nauw aan bij de genderfluïde benadering van kleding waarmee hij ook bij zijn eigen gelijknamige merk werkt. Het werd een eerbetoon aan Ann Demeulemeesters archief. De collectie maakte al snel furore onder de favoriete it-girls, vooral tijdens de Oscars.

Een van de opvallendste modemomenten was toen actrice Hunter Schafer de openingslook van de show droeg tijdens de Vanity Fair Oscars Party. Een bijzondere outfit bestaande uit een lange schuin gesneden rok van witte zijde en een enkele lange veer die de borsten subtiel bedekte als top. “Het is mijn manier om te zeggen dat ik na deze eerste stap mijn vleugels zal uitslaan en me dan zal kunnen uitdrukken”, zei De Saint Sernin tegen Nicole Phelps over de look.

Wie de opvolger wordt van Ludovic de Saint Sernin bij Ann Demeulemeester is nog niet bekend.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.