manolo-blahnik-en-birkenstock-lanceren-de-meest-gewilde-schoen-van-dit-voorjaar-207957

Wat samenwerkingen betreft, heeft Manolo Blahnik geen tekort aan creatieven die in de rij staan om de handen ineen te slaan. Zijn nieuwste collab is misschien niet de meest voor de hand liggende partner voor de hoge hakken-connaisseur die Carrie Bradshaw in stiletto’s houdt. Welkom in de wereld: Manolo Blahnik voor Birkenstock. Dé glamoureuze slippers die naadloos aansluiten bij de schoenentrends van nu.

Manolo Blahnik x Birkenstock

“Ik heb ze het grootste deel van mijn leven gedragen!” vertelt Blahnik, zelf een groot fan van de schoenen, aan Vogue. “Mijn nichtje Kristina en ik waren te zien in de Personality Campaign van 2020, wat geweldig leuk was. Deze samenwerking was een natuurlijke volgende stap – ik ben ontzettend tevreden met het resultaat.”

Manolo Blahnik x Birkenstock

Inderdaad, dit zijn geen doorsnee Birkenstock Arizona‘s, de klassieke slippers van het cultmerk. De fluwelen, met kristallen versierde exemplaren zijn genoeg om Sarah Jessica Parker “hello lover” te laten mompelen. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe sieraden of accessoires om onze schoenen mee te versieren. Het was zo leuk om de Birkenstocks te decoreren met glimmers, zodat ze echt in het oog springen”, aldus de ontwerper, die onlangs een digitaal archief van zijn 50-jarige carrière heeft gelanceerd.

Manolo Blahnik x Birkenstock

De perfecte pasvorm

Het blijkt dat de populaire sandalen, hét favoriete schoeisel van de eerste lockdown, meer gemeen hebben met de hyperglamoureuze wereld van de heer Blahnik dan je zou denken. “Birkenstock is authentiek en blijft trouw aan zijn waarden”, verklaart de man, die door Diana Vreeland werd gescout toen hij nog decorontwerper was. “We delen de liefde voor het ambacht en voor de perfecte pasvorm – deze waarden staan centraal bij alles wat we doen.”

In welke Birks heeft Blahnik al die tijd gelopen? “In de jaren ’70 kocht ik de Arizona’s in Genève en droeg ze een hele zomer lang. Ze gingen nauwelijks van mijn voeten”, vertelt hij. “Nu draag ik ze meestal in mijn tuin, omdat ze ongelooflijk comfortabel zijn en het vakmanschap gewoonweg goddelijk is; ze gaan een leven lang mee. De mijne draag ik met sokken van Paul Smith.”

Manolo Blahnik x Birkenstock

Kies alvast je favoriete paar – zwart, roze of blauw en open of dicht – voordat de verkoop begint. Op 24 maart kun je los op Manoloblahnik.com.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.