de-samenwerking-van-martine-rose-en-clarks-is-eindelijk-hier-en-net-zo-goed-als-je-zou-verwachten-286094
©Martine Rose x Clarks

Liefhebbers van Martine Rose en Clarks, opgelet! Vanaf deze week is de gezamenlijke collectie van de Brits-Jamaicaanse ontwerper en het Engelse schoenenmerk eindelijk verkrijgbaar. Wat je kunt verwachten? Denk aan puffy sandalen, veterschoenen met slangenprint en sculpturale loafers met hak.

Martine Rose x Clarks

De allereerste samenwerking van Martine Rose met Clarks, genaamd Coming Up Roses, werd voor het eerst onthuld als onderdeel van haar lente/zomer 2024-collectie, die afgelopen zomer werd getoond aan een publiek van vrienden, familie en pers in het St Joseph’s Parish Centre in Londen. De schoenen werden gedragen door een inspirerende 39-koppige cast, die ermee op de catwalk liep op het ritme van een dreunende soundtrack samengesteld door Sasa Crnobrnja. Het praktische schoeisel met speelse, energieke flair is precies wat fans van Martine Rose willen, wat de samenwerking met Clarks een match made in heaven maakt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Het team van Clarks legde uit dat comfort hun topprioriteit is. Dus ik dacht: oké, laten we het belachelijk comfortabel maken, als een kussen voor de voet”, vertelde Rose eerder aan de Britse Vogue over de samenwerking – haar eerste als gast creative director van het merk. “Al jaren wilde ik de basisstukken, denk aan de brogues, loafers en sandalen, een eigen draai geven. Het zijn speelse, comfortabele en coole schoenen.”

Brogues, loafers en sandalen

Fans van Roses kenmerkende gevormde loafers zullen blij zijn met de eveneens sculpturale Oxford-brogues en loafers met dikke hak. Deze zijn verkrijgbaar in roze, bruine en groene slangenprint. Wie geen fan is van de dierenprint kan de loafers ook scoren in een klassiekere kleuren zoals wijnrood en zwart, waarvan de afwerking is geïnspireerd op de Convertible Fat Cars van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm. Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in 100 procent gerecycled nylon of puffy leer.

Rose geeft ook een eigentijdse twist aan de vernieuwde Clarks’ Torhill-laars, afstammend van de bekende Clarks Wallabee. Verkrijgbaar in een klassieke en een puffy uitvoering, afhankelijk van je stemming. Alle sandalen hebben een voorgevormd voetbed met daarin een speciaal Martine Rose x Clarks-logo. Hier komt het kenmerkende vleugje sportiviteit, waar Rose om bekendstaat, terug.

Ter gelegenheid van de exclusieve lancering bij het Londense warenhuis Selfridges op 12 februari heeft Rose de Selfridges Corner Shop overgenomen. Later deze week, vanaf 16 februari, is de collectie ook bij Clarks verkrijgbaar. Onze tip: loop niet, maar rén om dit stukje schoenengeschiedenis te kunnen bemachtigen.

Beelden van de Martine Rose x Clarks collectie
©Martine Rose

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK