zendaya-draagt-la-robe-spirale-de-gewaagdste-jurk-van-couture-fashion-week-285941
©Getty Images

God, she’s good. Drie weken nadat de coutureshows in Parijs zijn afgelopen, draagt Zendaya een van de meest besproken jurken van de modeweek voor de promotour van Dune: Part Two. En dat is niet het enige: het is ook een van de uitdagendste jurken om te dragen.

Zendaya draagt La Robe Spirale van Alaïa

De 27-jarige modekameleon, die onomstotelijk bewijst dat ze alles aankan wat haar image architect Law Roach voorstelt, poseerde dit keer voor foto’s voor de Eiffeltoren in Parijs. Hier droeg ze Alaïa’s sculpturale witte bandeaujurk, een waar kunstwerk. Net als alle andere stukken in de herfst/winter 2024-collectie liet Pieter Mulier zich inspireren door de eenvoudigste vorm: de cirkel. De jurk werd tijdens een nauwgezet proces van een jaar vervaardigd van merinowol.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“We deden tweeënhalf jaar lang ‘va-va-voom’ en ik vind het nog steeds geweldig, maar het past niet bij waar de wereld zich nu bevindt”, zei de creatief directeur over het reduceren van extravagante ontwerpen en meer aandacht geven aan techniek. “Minder geseksualiseerd, maar nog steeds sensueel.” Zendaya, met Timothée Chalamet als haar beste accessoire, is het perfecte postermeisje voor deze nieuwe visie bij Alaïa die, terwijl ze een eerbetoon brengt aan Azzedine, het huis voortstuwt voor klanten die net als zij openstaan voor iets nieuws.

De verhullende en onthullende look is dagelijkse kost voor de hoofdrolspeler van Dune, die de sciencefictionfilm gebruikt als platform om het werk te laten zien van ontwerpers die buiten de gebaande paden denken. Zo kregen ook Torishéju en Paolo Carzana dit jaar Zendaya’s stempel van goedkeuring. En met de Britse première op de avond voordat London Fashion Week van start gaat, heeft Roach vast en zeker een fantastische look klaarliggen. De première van Parijs vroeg echter om haute drama en er is maar één vrouw die La Robe Spirale, zoals Mulier zijn krullende jurk liefkozend noemde, kon dragen.

zendaya alaia dune
©Getty Images
zendaya timothee chalamet
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.