zendaya-gaat-voor-een-warrior-princess-stijl-op-de-rode-loper-285356
©Getty Images

Als Zendaya op de rode loper verschijnt, let de hele wereld op. Het is dan ook belangrijk dat de actrice haar platform gebruikt om opkomende ontwerpers te promoten, zoals ze deze week deed tijdens de Dune: Part Two-perstour. Voor een photocall in Mexico City droeg Zendaya een op maat gemaakte look van het Londense merk Torishéju (het is de eerste keer dat haar ontwerp op de rode loper wordt gedragen), die één en al warrior princess uitstraalt.

Zendaya in Torishéju

De look is gestyled door Zendaya’s stylist Law Roach en gebaseerd op een ontwerp uit de lente/zomer 2024-collectie van Torishéju. Het ensemble, bestaande uit een gedraaide cropped haltertop en een rode en zwarte maxirok met een enorme split, was perfect in lijn met het warrior princess-thema van de Dune-perstourgarderobe van de actrice tot nu toe. (Zendaya is, net als haar tegenspeler Timothée Chalamet, een fan van method dressing op de rode loper.)

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De Brits-Nigeriaans-Braziliaanse ontwerper Torishéju Dumi heeft zichzelf snel op de modekaart weten te zetten, mede dankzij haar buzzy Paris Fashion Week-debuut in oktober. Niemand minder dan Naomi Campbell opende de show, terwijl de tot Model van het Jaar verkozen Paloma Elsesser hem afsloot. Dumi’s ontwerpen zijn geïnspireerd door haar West-Afrikaanse erfgoed en spelen met gedeconstrueerde tailoring.

Opkomende ontwerpers in de spotlight

Het zijn vier wervelende maanden geweest voor de afgestudeerde aan Central Saint Martins, die ook op de cover stond van het januarinummer 2024 van de Britse Vogue met als thema duurzaamheid, samen met collega-ontwerpers Priya Ahluwalia en Tolu Coker. “Duurzaamheid betekent voor mij dat je het moet doen met wat je hebt. Dat zit in mijn DNA”, zei Dumi in het coverinterview. “De stoffen waar ik mee werk zijn altijd snijresten. Er is zoveel reststof.”

Zendaya heeft een goede staat van dienst als het gaat om het ondersteunen van opkomende ontwerpers. Zo was de actrice een van de eerste voorvechters van zowel Peter Do als Maximilian Davis’ Ferragamo. Aangezien de ster steeds meer tijd doorbrengt in het Verenigd Koninkrijk met haar partner Tom Holland, kun je de komende weken en maanden meer opkomende Londense merken in haar garderobe verwachten.

Zendaya in Torisheju bij Mexicaanse perstour van Dune: Part Two
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.