florence-pugh-en-zendaya-hebben-er-nooit-beter-uitgezien-dan-op-deze-avond-in-mexico-285618
©Getty Images

Dinsdagavond waren Zendaya en Florence Pugh aanwezig bij de première van Dune: Part Two in Mexico. Dat deden ze in op elkaar afgestemde looks, die niet op elkaar leken qua esthetische gelijkenis – de actrices gaan zelden op dezelfde manier gekleed –  maar wel qua modische vibe. Zo droeg Zendaya een wollen set van Bottega Veneta, en Pugh een bodycon dress, met een kunstzinnig ‘gerimpeld’ silhouet – het werk van ontwerper Michael Stewart. Tot nu toe ongetwijfeld het hoogtepunt van de perstourlooks van het duo.

Florence Pugh en Zendaya bij première Dune: Part Two

Zendaya – wier stijl nog steeds wordt vormgegeven door de toch niet gepensioneerde Law Roach – was gekleed in een op maat gemaakt, tweedelig pak geïnspireerd op een van Bottega Veneta’s herfst/winter 2023-jurken. Je herkende de look misschien, als je op de hoogte bent van Kendall Jenners recente garderobe: het model droeg namelijk het originele ontwerp. In tegenstelling tot het origineel was voor Zendaya het geschubde, leren lijfje bij de navel doorgesneden en de rok verlengd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Net als Zendaya ging ook Florence Pugh sensationeel gekleed naar de Mexicaanse première van Dune: Part Two. Pugh deed op haar beurt een beroep op Standing Ground, het opkomende Londense label van Michael Stewart dat hard op weg is om een favoriet op de rode loper te worden. (Denk bijvoorbeeld ook aan Christina Aguilera’s jurk tijdens de Grammy’s: een lichtblauwe versie van Pughs kronkelende jersey jurk, versierd met dezelfde kralen.) “Ik wilde dat ze een bijna dreigende sensualiteit zouden hebben”, zei Stewart ooit over de monolithische silhouetten.

Stewarts ontwerpen zijn misschien wel een meer modieuze expressie van de punkachtige glamour waar Pugh de afgelopen maanden voor ging. Kortom, passend voor een Dune-prinses.

Florence Pugh en Zendaya tijdens de Dune: Part Two première in Mexico
©Getty Images
De cast van Dune: Part Two tijdens de première in Mexico
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.