florence-pugh-geeft-een-sprankelende-upgrade-aan-haar-kenmerkende-transparante-look-285386
©Getty Images

De perstour voor Dune: Part Two is in volle gang en de sterren van de film – Florence Pugh, Timothée Chalamet, Zendaya en Austin Butler – geven elk hun eigen draai aan method dressing. Zo ook Pugh, die voor de gelegenheid kiest voor een van haar kenmerkende looks, maar dan met een glamourachtige twist: de transparante look.

Florence Pugh in transparante look

Op de rode loper tijdens de première van de film in Mexico City weerspiegelde Zendaya (gestyled door Law Roach) de zandworm in het eerste deel van de film met een futuristische jurk van Torishéju. En Chalamet bracht een ode aan zijn personage Paul Atreides met een gedrapeerde top met col van Hermès.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het lijkt erop dat Pugh ook een eerbetoon bracht aan haar personage – de sobere prinses Irulan – die in de trailer metallics en neutrale kleuren draagt. Pugh droeg op de rode loper in Mexico een op maat gemaakte, transparante, tweedelige set van Galvan, bedekt met zilveren, diamantvormige details. Haar vloerlange rok heeft een sexy, dijhoge split, waardoor haar zilveren sandalen goed tot hun recht kwamen. Ze combineerde haar look een diamanten choker om haar nek en zilveren oorbellen, die ze coördineerde met haar subtiele septumpiercing.

Sheer-trend

Pugh is een toegewijde fan van de sheer-trend; haar voorliefde voor alles wat doorschijnend is, liet ze eerder blijken met haar look inclusief doorschijnende rok die ze droeg naar de Valentino herfst/winter 2023-show, haar sheer-jurk tijdens de Valentino-coutureshow in 2022 en haar rode jurk tijdens de Golden Globes in 2024. “Alles wat sheer is, voelt zo magisch”, vertelde ze in juli aan de Amerikaanse Vogue. “Als kleding je in staat stelt om je op je gemak te voelen, dan is dat een cadeau. Het gaat niet alleen om de jurk, maar ook om hoe je je voelt in het lichaam dat eronder zit.”

Als het aankomt op het belichamen van hun personages op de rode loper, verliezen sommige acteurs zichzelf. Maar Florence Pugh, die als geen ander weet waar ze voor staat, bewijst met deze transparante look wederom altijd individualiteit te vinden in haar styling.

Florence Pugh in de sheer-trend
©Getty Images
Dune 2 cast
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.