maxima-schittert-opnieuw-in-dutch-design-tijdens-milan-design-week-250514
©ANP

Koningin Máxima is deze week aanwezig in Milaan ter ere van Milan Design Week. De koningin schitterde eerder in een goudkleurige look vol met, jawel, gaten. Haar bezoek sluit ze ook af in een gouden stijl, opnieuw van een Nederlandse designer, waar ze volledig de show mee steelt.

Máxima in het goud tijdens Milan Design Week

Koningin Máxima ging tijdens haar bezoek aan Milan Design Week onder meer in gesprek met studenten van het Hout- en Meubileringscollege. Ze opende daarna de zevende editie van Masterly, the Dutch in Milano. Masterly toont het beste van design en kunst uit Nederland in Palazzo dei Giureconsulti, waar het werk van meer dan zeventig ontwerpers en interieurbedrijven is verzameld. Na een opvallende goudkleurige gatenjas koos de koningin later op de dag opnieuw voor een outfit in gouden stijl – die wederom Dutch design vertegenwoordigt.

Dutch design

Máxima’s goudkleurige zijden ontwerp is afkomstig van de Nederlands-Deense ontwerper Claes Iversen en komt uit diens 2019 couturecollectie. De jurk is versierd met talloze gouden ringen die fungeren als een soort armbanden, wat de gehele look een Cleopatra-chic-achtige vibe geeft. Ook in deze look zijn opnieuw gatendetails verwerkt, maar dan subtieler; naast de elementen rondom de armen, bevat de jurk ook twee gaten bij de ceintuur.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het goud in de look wordt doorgetrokken in de Gold Evil Eye-clutch van Begum Khan en semi-transparante goudkleurige hakken van Gianvito Rossi. Voor het haar kiest Máxima voor een kapsel dat we niet vaak bij haar zien: golvende ‘gouden’ lokken.

Dat Máxima tijdens de Milanese designweek kiest voor een van haar favoriete Nederlandse ontwerpers Claes Iversen, zal niet geheel toevallig zijn. De koningin is tenslotte aanwezig om Dutch design tijdens de Milanese designweek extra in de schijnwerpers te zetten. En hoe doe je dat beter dan letterlijk te schitteren in een gouden look?