maxima-bewijst-dat-je-een-glitterlook-ook-prima-overdag-kunt-dragen-259881
©Getty Images

Koningin Máxima straalde vrij letterlijk tijdens een koninklijk werkbezoek deze week. Na haar fonkelende look voor een avondconcert tijdens het staatsbezoek aan België, kiest de koningin nu opnieuw voor een glinsterende outfit. Maar dan voor een event overdag. Wat blijkt? Een glitterlook is niet enkel bestemd voor de dansvloer, bewijst Máxima.

Máxima gaat voor glitterlook

Dinsdag vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe Qredits-hoofdkantoor in Almelo – een non-profitorganisatie die microkrediet en advisering biedt aan ondernemers. Als pleitbezorger van inclusief ondernemen en als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap was koningin Máxima aanwezig bij dit event. De koningin ging na een rondleiding in gesprek met ondernemers en bestuurders van verschillende provincies en vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gehuld in een elegante look waarin de koningin letterlijk straalde, begroette ze de aanwezigen. Máxima droeg een poederroze glitteroutfit ontworpen door haar favoriete modehuis Natan. Het is de eerste keer dat we de koningin zien in de glinsterende tweedelige set, die bestaat uit een geplooide top en midi-rok, en die past bij de voorkeur van Máxima voor monochrome looks.

Glitters voor overdag

Bezaaid met fonkelende pailletten kreeg de outfit bijna een disco-achtige eighties look – maar dan koninklijk. Die royal-twist zit ‘m vooral in haar poederroze bloemenhoed, een ontwerp van Maison Fabienne Delvigne. De roze hakken zijn van Máxima’s favoriete go to-schoenenmerk Gianvito Rossi, en haar clutch is van Sophie Habsburg.

Hoewel je misschien niet zo snel een glitteroutfit uit de kast trekt voor een gelegenheid overdag, laat Máxima zien dat dat wel degelijk kan. We kunnen onszelf tegenwoordig dan ook vaker de vraag stellen: waarom niet? Volgens Máxima staat het vast dat een glitterlook de ultieme mood booster is. Dus, de volgende keer dat je voor de kast staat en denkt de pailletten te moeten skippen: think again.

Máxima in glitterlook tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor van Qredits
©Getty Images