meghan-markle-bewijst-wederom-dat-ze-de-beste-royal-tour-garderobe-heeft-297871
©Getty Images

De hertog en hertogin van Sussex zijn weer op een ‘royal’ tour, maar deze keer op hun eigen voorwaarden. Prins Harry en Meghan Markle landden afgelopen week in Nigeria voor een 72 uur durend bezoek, en hun kledingkeuze spreekt tot nu toe boekdelen. Bewijsstuk A: Meghans jurk met blote rug voor een bezoek aan de Jewels Leading Lights Academy in Abuja op vrijdag voelde veel meer aan als American Riviera Orchard dan als House of Windsor. Het zijden ontwerp komt in feite uit een 2018-collectie van Heidi Merrick, een go-to label voor de hertogin de afgelopen maanden. In combinatie met vintage Lanvin-oorbellen, een ketting van het Nederlandse sieradenmerk Aurate en haar andere juwelen (namelijk het Tank-horloge en de Love-armband van Cartier) voelde de look tegelijkertijd gepolijst en ontspannen.

Meghan Markle en prins Harry in Nigeria

Voor hun tweede verschijning op vrijdag maakten Harry en Meghan daarentegen duidelijk dat ze weliswaar niet langer senior ‘working’ royals zijn, maar dat ze de etiquette niet zijn vergeten die hen werd ingeprent toen ze naar Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland werden gestuurd in 2018. Hoewel het traditioneel aan de vrouwelijke leden van de koninklijke familie wordt overgelaten om hulde te brengen aan hun gastland, leverden de Sussexen een fashion double act. Zo droeg Meghan een wit Altuzarra-pak (voor het eerst gedragen in Sydney toen ze zwanger was van Archie), terwijl Harry in groenblauwe kleding verscheen – een gezamenlijke knipoog naar de kleuren van de Nigeriaanse vlag.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Stijlvolle royal tour-garderobe

De volgende dag koos Meghan de Tropicana Nights-jurk van Johanna Ortiz om haar man een potje volleybal te zien spelen. De hertogin – voor altijd een California girl – heeft al lang prints met palmboombladeren in haar garderobe, van diamanten Luna Skye-studs tot de La Ligne-jurk die ze droeg om haar tweede zwangerschap aan te kondigen, waardoor deze specifieke look zowel sentimenteel als stijlvol is. Met andere woorden, typisch Meghan.

Nog meer looks die Meghan Markle gedragen heeft tijdens het bezoek aan Nigeria? Een witte strapless maxi-jurk van St. Agni; een rode maxi-jurk van het Nigeriaanse modelabel Oríré; een witte Carolina Herrera-blouse gecombineerd met een wrap skirt van het Nigeriaanse merk Regalia by FAL; en een zonnig gele maxi-jurk van Carolina Herrera. Kortom, een zeer stijlvolle royal tour-garderobe waar je u tegen zegt.

Meghan Markle en prins Harry tijdens hun royal tour in Nigeria
©Getty Images
Meghan Markle en prins Harry tijdens hun royal tour in Nigeria
©ANP