deze-70-jarige-dokter-liep-mee-in-de-miu-miu-show-in-parijs-289031
©GoRunway.com

Prins Harry, een Richard Curtis-romcomkoningin en een zeventigjarige dokter lopen een bar binnen. Of nee, ze lopen een runway op. Er is geen clou, want dit is geen grap. Het is een korte samenvatting van de geweldige casting van Miu Miu’s herfst/winter 2024-show in Parijs.

Casting van Miu Miu

Miu Miu gaat een geweldig castingmoment nooit uit de weg. Over de lente/zomer 2024-catwalk liepen onder anderen Rosemary Ferguson, het Britse modelicoon uit de jaren negentig, en acteur Troye Sivan. En het seizoen daarvoor werd de show geopend door Mia Goth en afgesloten door Emma Corrin. Eerder nog liepen Mirana July en FKA Twigs mee. En kunnen we nog even verder terugblikken, op de Resort 2019-show? Toen liepen Uma Thurman, Kate Bosworth en original Miu Miu-girl Chloë Sevigny (die sinds 1995 niet meer voor het label had gelopen) mee.

Op de herfst/winter 2024-catwalk verscheen dit seizoen opnieuw bekend én opkomend talent. Zo spotten we alombekend en nieuw acteertalent (hoi, Kristin Scott Thomas en Luther Ford van The Crown), Britse muzikanten en Britse Vogue-coversterren (hoi, Little Simz), en een in Shanghai gevestigde dokter, die naast haar werk Prada en Miu Miu verzamelt en werd benaderd via Instagram (hoi, Qin Huilan). En nee, daar bleef het niet bij. Ook muzikanten Ethel Cain en Angel Haze, de Amerikaanse acteur Jasmin Savoy Brown, de Franse balletdanser Guillaume Diop en het 68-jarige Spaanse acteericoon Ángela Molina liepen mee.

70-jarige dokter Qin Huilan

Maar in wiens garderobe we het liefst zouden snuffelen? Toch wel die van de zeventigjarige dokter Qin Huilan, een Miu Miu- en Prada-verzamelaar uit Shanghai. “Wie had gedacht dat ik hier vandaag op mijn leeftijd op de catwalk zou staan? Kom op! Kijk! Dit is Parijs! Kijk! Dit is de runway van Miu Miu!”, schreef Huilan onder een Instagrampost na de show.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qin Huilan 覃医生 (@i_doctor_qin)