als-het-aan-miu-miu-ligt-lopen-we-volgende-zomer-allemaal-rond-in-speedos-en-zwemshorts-270327
©Spotlight

Met de laatste dag van Paris Fashion Week achter de rug, is de modemaand officieel tot een einde gekomen. Dat ging uiteraard met een bang, wat je ook wel mag verwachten van grote spelers als Chanel en Miu Miu. Waar Chanel een kleurrijk spektakel neerzette in het Grand Palais Éphémère, creëerde Miu Miu – dat dit jaar dertig jaar bestaat – weer een viral moment met een show die barstte van de topmodellen, microrokken, opvallende accessoires (van geeky leesbrillen tot felgekleurde pleisters) en… speedo’s en zwemshorts?

Speedo’s en zwemshorts bij Miu Miu

De show opende met een look die de toon voor de rest van de collectie zette. Zo zagen we meerdere lagen van preppy stukken in combinatie met een onverwachte stijlbreker: twee wijde zwemshorts die over elkaar werden gedragen. De finishing touch? Een paar praktisch ogende teensandalen die zo door kunnen als waterschoentjes. En even later kwam er nóg een op swimwear geïnspireerd item voorbij: de speedo, die de meningen al verdeelt zolang we het ons kunnen herinneren. Miuccia Prada voorzag het controversiële stuk van alle kleuren van de regenboog en combineerde het met leren jassen, gebreide truitjes en gestreepte poloshirts. De high fashion-speedo’s met Miu Miu-logo waren zelfs te zien als onderbroeken die boven rokken en pantalons uitpiepten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Miuccia Prada zou Miuccia Prada niet zijn als ze de oorspronkelijk voor mannen ontworpen zwemkleding geen speelse twist zou geven. Het werd de zwemrok, variërend van puffy zwemrokjes in microformaat tot rechte, knielange exemplaren (onder andere gedragen door Miu Miu’s originele cool girl Rosemary Ferguson). Het idee van een zwemlook kwam ook terug in de styling. Zo betraden de modellen de catwalk allemaal met warrige, handdoekdroge kapsels. Onder wie Gigi Hadid, die later op straat in Parijs een stijlvolle verschijning maakte met de look.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Zwemshorts en speedo's bij Miu Miu
©Spotlight

Nieuwe it-accessoires

De speedo’s en zwemshorts waren niet de enige opvallende stukken op de catwalk van Miu Miu. Zo stalen ook de accessoires de show. Denk aan de geeky leesbrillen die we vorig seizoen ook al zagen bij het Italiaanse modehuis (en dit seizoen ook hun opwachting maakten bij onder meer Chanel en Victoria Beckham). Of de ‘overvolle’ handtassen van het merk, gevuld met van alles en nog wat, van opgevouwen kleding tot half uitstekende pumps. Nog een accessoire in de categorie ‘onverwacht’? Felgekleurde pleisters op de voeten van de modellen, waarover Beka Gvishiani van Style Not Com (en waarschijnlijk vele anderen) zich afvroeg hoeveel ze zouden kosten.

Of je het nu geniaal vindt of niet, mevrouw Prada heeft wederom de tongen flink los gemaakt met haar nieuwe collectie voor het populaire modehuis. Iets wat ze al dertig jaar lang weet te doen.

Een speedo en opvallende accessoires bij Miu Miu
©Spotlight