emma-corrin-sluit-miu-miu-show-af-in-fonkelende-hotpants-of-is-het-een-onderbroek-245389
©Spotlight

Miuccia Prada did it again. De 73-jarige ontwerper heeft het wederom voor elkaar gekregen om een show neer te zetten die de tongen flink losmaakt in modeland. Niet alleen door ons te verblijden met een nieuwe collectie vol begerenswaardige items (die tassen!), maar ook weet ze reuring te creëren door een beroemd gezicht de catwalk op te sturen. Waar het vorig seizoen FKA Twigs was die de show van Miu Miu afsloot, zien we nu Emma Corrin een verschijning maken – in fonkelende hotpants.

Emma Corrin bij Miu Miu

Zoals ieder seizoen richten we onze ogen op de laatste dag van Paris Fashion Week op Miu Miu, aangezien het Italiaanse modehuis de afgelopen tijd voor de meest viral modemomenten zorgde (van de microrok tot de satijnen ballerina’s). Het merk werd zelfs benoemd tot merk van het jaar in 2022. Na de praktische ‘gereedschapsgordels’ en ’teenslipperlaarzen’ van vorig seizoen, zorgt Miuccia Prada weer voor een internetsensatie door Miu Miu’s herfst/winter 2023-show af te sluiten met een reeks fonkelende hotpants – of moeten we zeggen: onderbroeken?

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Na een groene en roze variant – beide gecombineerd met ‘eenvoudige’ coltruien – zien we een goud exemplaar, gedragen door The Crown-acteur Emma Corrin. Hoewel de glinsterende hotpants ongetwijfeld de show steelt, mogen we de rest van Corrins look ook niet vergeten. De Britse acteur draagt een beige coltrui met logo en een dunne panty, afgemaakt met glanzende oranje peep toes en een zwarte leren handtas.

Fonkelende hotpants bij Miu Miu herfst/winter 2023
©Spotlight

‘No pants’-look

De fonkelende hotpants waren de kers op de taart van een collectie die grotendeels bestond uit ultrakorte onderkleding. Of in sommige gevallen was daar niet eens sprake van: modellen liepen over de catwalk in slechts een panty, bodystocking en/of onderbroek. Daarmee borduurt Miu Miu niet alleen voort op haar eigen ‘kort, korter, kortst’-filosofie, maar bewijst het merk ook dat de onderbroekentrend – die afgelopen najaar zijn intrede maakte – een blijvertje is.

Miu Miu is trouwens niet de enige die voorstander is van de ‘no pants’-look. Ook tijdens New York Fashion Week begin februari bleken broeken volledig overbodig te zijn. We weten dat de aarde opwarmt, maar een winter doorkomen in slechts een panty en hotpants is misschien iets te veel gevraagd voor de Nederlandse kou. Al ziet het er best cool uit.

De 'no pants'-look bij Miu Miu
©Spotlight