niet-kanye-west-maar-dit-is-de-opvolger-van-virgil-abloh-bij-off-white-210784
©ANP

Het is bijna zes maanden geleden dat Virgil Abloh overleed. Zijn onverwachte dood werd gevoeld in de modewereld en ver daarbuiten. De creatieve alleskunner heeft vele prestaties op zijn naam staan, waaronder de oprichting van Off-White. Twee maanden na het emotionele eerbetoon aan Abloh tijdens Paris Fashion Week is het tijd voor het modelabel om de opvolger van Abloh te benoemen.

De opvolger van Virgil Abloh bij Off-White

Er werd flink gespeculeerd over wie in de voetsporen van de creatieve visionair zou treden. Zo werd er gedacht aan Ablohs goede vriend en mede-creative Kanye West, maar de keuze is toch op iemand anders gevallen. In een post op Instagram kondigt Off-White de opvolger van Virgil Abloh aan. Het gaat om Ib Kamara – voluit Ibrahim Kamara – die de rol van art en image director op zich gaat nemen.

“Ibrahims relatie met Virgil en Off-White, geboren en gevoed via DM-berichten op Instagram, bloeide zowel persoonlijk als professioneel op in de afgelopen drie jaar. Het creëerde een sterke band gebaseerd op wederzijds respect en gedeelde waarden. In de nieuwe rol zal hij zijn invloed en inzicht op de collecties, het imago en de content van het merk verder ontwikkelen”, staat er in het bericht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ib Kamara (@ibkamara)

Even later deelt ook Kamara het grote nieuws. “Virgil zal voor altijd bij ons zijn. Bij mij. Hij veranderde de wereld en liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die hem ontmoette en daarbuiten. Genereus met zijn tijd, geest en creativiteit zag hij iedereen en creëerde hij met alle mensen in gedachten. Ik ben vereerd dat ik mijn banden met Off-White verder kan aanhalen als hun art en image director. En dat ik deel kan uitmaken van het team dat de rest van het verhaal zal vertellen dat Virgil voor ons allemaal is gaan schrijven.”

Ib Kamara

De in Londen woonachtige Kamara is sinds vorig jaar hoofdredacteur van Dazed. Daarvoor was de stylist en beeldmaker werkzaam als fashion editor-at-large voor i-D. Ook werkte hij samen met merken als Burberry, Louis Vuitton, Kenneth Ize en Erdem. Afgelopen november won hij de Isabella Blow Award tijdens The Fashion Awards van de British Fashion Council. Dat was slechts een dag voor Ablohs schokkende overlijden.

“Ik ben op zoek naar manieren waarop we nog meer jonge mensen wereldwijd met elkaar in contact kunnen brengen”, vertelde Kamara destijds tegen Vogue. “Ik hoop dat het de beeldmakers van volgende generaties echt zal veranderen. Kun je je voorstellen dat ze zichzelf zien in beelden die hen kunnen inspireren om nog betere, misschien zelfs de meest ongelooflijke beelden te maken die we ooit hebben gezien? Dat is wat ik wil zien als ik 40 ben.”