philippine-leroy-beaulieu-overschaduwt-haar-emily-in-paris-personage-sylvie-in-opvallende-schiaparelli-look-260332
©German Larkin

De Franse actrice Philippine Leroy-Beaulieu – vooral bekend als Sylvie Grateau in de Netflix-hit Emily in Paris – was maandag aanwezig bij de coutureshow van Schiaparelli in Parijs. Bij haar opvallende look valt de stijl van de stoere maar chique marketinggoeroe volledig in het niet.

Philippine Leroy-Beaulieu bij Schiaparelli

Ze had zeker een Sylvie-achtige uitstraling op de eerste rij, gekleed in een gedrapeerde one-shoulderjurk in Griekse stijl met gouden knopen op de arm en langs de zoom van de rok. In ware Schiaparelli-stijl voerde Leroy-Beaulieu de dramatiek op door goud toe te voegen: een gigantische gouden manchet, dramatische gouden kroonluchteroorbellen en een gouden tas met een gezichtsmotief die bijna iets Beauty and the Beast-achtigs heeft. En dan zijn er nog de anatomische schoenen. Het enige wat nog ontbreekt is Emily die achter haar aan rent in opzichtige prints en veel tule, om er een scène van te maken die rechtstreeks uit Emily in Paris komt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De cartooneske handtas – uit Schiaparelli’s lente/zomer 2022-couturecollectie – is typerend voor Leroy-Beaulieu, die eerder aan Vogue vertelde dat ze graag plezier heeft met haar stylingkeuzes. “Het gaat meer om wat er mooi uitziet met een twist, met een gevoel voor humor”, legde ze uit. “Als je iets draagt dat superelegant zou moeten zijn, laat die kleine twist zien dat ik het niet al te serieus neem.”

A-listers in Parijs

Lily Collins (ook wel bekend als Emily Cooper) was er misschien niet bij, maar op de eerste dag van de coutureshows liepen er genoeg andere A-listers door de straten van Parijs. Zo was er Cardi B, die ook de Schiaparelli-stylingcode volgde door haar sculpturale zwarte kolomjurk te dragen met veel gouden statement juwelen. Ze zat front row naast Tracee Ellis Ross, die een blouse met print droeg met Schiaparelli’s kenmerkende surrealistische gouden oorbellen.

Tracee Ellis Ross en Cardi B front row bij Schiaparelli
©German Larkin
Tracee Ellis Ross en Cardi B front row bij Schiaparelli.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.