fenty-x-puma-is-terug-rihanna-vertelt-over-haar-nieuwe-sneakerontwerp-267275
©Fenty x Puma

Fenty x Puma is officieel terug! Het sportswear meets fashion-label – een samenwerking tussen Puma en de wereldwijde superster, die optreedt als creative director van het label – heeft sinds 2017 een pauze ingelast, omdat Rihanna verder bouwde aan haar Fenty Beauty- en Savage x Fenty-imperium. Inmiddels heeft Rihanna de comeback van Fenty x Puma onthuld: een nieuw paar sneakers, genaamd Avanti. “Het voelde als een familiereünie”, vertelt Rihanna aan Vogue. “Als moeder terugkomen bij Puma zorgde voor nieuwe perspectieven en ideeën.”

Nieuwe Fenty x Puma sneakers

Fenty x Puma begon in 2015 met sneakers, dus het is niet meer dan logisch dat het merk terugkomt in de schoenenwereld. Het label lanceerde met de iconische Creeper-stijl en debuteerde daarna met andere succesvolle schoenen, zoals de sneakers met strikjes en slippers met imitatiebont. Hoewel het merk uiteindelijk ook uitbreidde naar kleding en verschillende buzzy New York Fashion Week-presentaties organiseerde, is de nieuwe release een bewuste terugkeer naar Fenty x Puma’s sneaker roots.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De Avanti-sneaker, die omgerekend ongeveer 150 euro kost, is een hybride stijl die Puma’s King-voetbalschoen en Easy Rider-hardloopschoen combineert. “Graven in de archieven van Puma is altijd ongelooflijk”, zegt Rihanna over haar proces. “Er is hier zoveel geschiedenis en erfgoed en ik wilde dat eren. De King is de schoen waar de Braziliaanse voetballer Pelé op speelde en die hem heel beroemd maakte. Ik weet dat mensen uitkijken naar de comeback ervan.”

Kindermaten

Om de sportieve schoen nog meer Rihanna-proof te maken, voegde de ster doordachte details toe om het algehele silhouet te verbeteren. De schoen heeft een bovenwerk van vintage leer (in zwart en wit of statement zilver), een opvouwbare tong en een gomzool. Als moeder van twee kinderen zorgde Rihanna er ook voor dat de stijl beschikbaar was in kindermaten. “Deze keer hebben we onze creaties uitgebreid naar kinderen, want ik wil egoïstisch genoeg dat mijn kids alles dragen wat hun vader en ik ontwerpen”, zegt Rihanna.

Mocht je ze willen bemachtigen: de sneakers zijn vanaf 15 september wereldwijd verkrijgbaar op Puma.com. Ergens dit najaar komt er nog een tweede Avanti-stijl uit en het label heeft meer productlanceringen in het verschiet. Mark those calendars!

De nieuwe sneakers van Fenty x Puma in zwart
©Fenty x Puma
De nieuwe sneakers van Fenty x Puma in zilver
©Fenty x Puma
Riihanna in de nieuwe Fenty x Puma campagne
©Fenty x Puma

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.