rihanna-kondigt-de-terugkeer-van-fenty-x-puma-aan-dit-kun-je-verwachten-244760
©Getty Images

Woensdag kondigde Rihanna de terugkeer van haar Fenty x Puma-samenwerking aan met een simpel bericht gepost op Instagram: “Ze is terug.” Hoewel de relaxte aankondiging van de artiest en ondernemer misschien voorspelbaar Rihanna was, is het nieuws zelf allesbehalve voorspelbaar.

Rihanna kondigt terugkeer Fenty x Puma aan

Rihanna’s relatie met Puma gaat bijna een decennium terug: in 2014 trad ze voor het eerst toe tot het merk als creatief directeur, waarna ze een reeks uitverkochte sneakers uitbracht en een aantal shows gaf tijdens New York Fashion Week. Haar meest recente collectie voor Puma kwam uit in 2017, waarbij de samenwerking op een onaangekondigde hiaat ging terwijl Rihanna andere projecten nastreefde.

In 2019 lanceerde Rihanna Fenty, haar ready-to-wearlijn met LVMH, en werd daarmee de eerste zwarte vrouw die een luxelijn lanceerde met het modeconglomeraat. Twee jaar later werd het merk gesloten na berichten over dalende verkoopcijfers. Tot nu toe zijn er nog geen verdere details bekend over wat de nieuwe samenwerking met Puma zal inhouden, of wanneer die zal plaatsvinden.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Tijdens haar vorige periode bij Puma ontwikkelde Rihanna al snel een handvol stijlkenmerken die een speelsere draai gaven aan de athleisure die de markt begin 2010 domineerde, zoals sneakers met dikke zolen, felgekleurde bodysuits, oversized grafische hoodies en dijhoge laarzen. Hoewel de ster in de loop der jaren een selecte groep vrienden inschakelde om model te staan voor het merk, onder wie Cara Delevingne, Slick Woods en Travis Scott, was zij het gezicht van het merk en de meest effectieve ambassadrice. Of ze het middelpunt van het Fenty x Puma-universum blijft voor de reprise valt nog te bezien.

Veelbewogen jaar

De aankondiging komt tijdens een veelbewogen jaar voor Rihanna. De ster keerde triomfantelijk terug op het podium met haar langverwachte Super Bowl halftime-show in februari. Tijdens haar eerste solo-optreden in zeven jaar speelde ze een medley van haar grootste hits terwijl ze een gedurfd rood pak en een borstplaat van Jonathan Anderson voor Loewe droeg, samen met een pufferjas van Alaïa die velen interpreteerden als een eerbetoon aan wijlen André Leon Talley. (Het meest in het oog springende aspect van het optreden bleek echter de onthulling dat ze zwanger is van haar tweede kind).

In januari ontving Rihanna ook haar eerste Oscarnominatie voor haar nummer Lift Me Up uit Black Panther: Wakanda Forever. Onlangs werd bevestigd dat ze het nummer zou uitvoeren tijdens de ceremonie op 12 maart.

Gewaagd maar comfortabel

Dus wat kunnen we precies verwachten van de terugkeer van Fenty x Puma? Hoewel de cryptische aankondiging weinig aanwijzingen gaf, verwachten we, als we afgaan op de vorige collecties, dat Rihanna inspeelt op de huidige tijdgeest van gewaagde stijlen. En een meer inclusieve visie op het merk biedt, in overeenstemming met de diverse casting van haar shows voor Savage x Fenty. Met de ervaring van het leiden van een luxemerk voor LVMH (naar verluidt was ze betrokken bij zelfs de meest gedetailleerde aspecten van het ontwerpproces), zal Rihanna haar visie voor Fenty x Puma met een frisse blik en de nodige ervaring benaderen.

Kijk ook uit naar stukken waarin comfort en flexibiliteit voorop staan. Nadat ze vorig jaar, in afwachting van de geboorte van haar zoon, haar zwangerschapsstijl opnieuw heeft uitgevonden in alles – van vintage Chanel tot overvloedige hoeveelheden lichaamssieraden – kun je je voorstellen dat Rihanna ervoor wil zorgen dat er looks zijn die de ster zelf kan dragen terwijl ze baby nummer twee verwacht.

Voor de details van de samenwerking moeten we nog even geduld hebben. Maar in de tussentijd is het nieuws dat Rihanna terugkeert in de modesfeer goed genoeg.

Fenty x Puma herfst 2017
©Yannis Vlamos / Indigital.tv
Fenty x Puma herfst 2017.
Fenty x Puma herfst 2017
©Yannis Vlamos / Indigital.tv
Fenty x Puma herfst 2017.
Fenty x Puma herfst 2017
©Yannis Vlamos / Indigital.tv
Fenty x Puma herfst 2017.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.