rihanna-is-het-gezicht-van-de-eerste-louis-vuitton-campagne-van-pharrell-williams-258069
©ANP/Shutterstock

Hoewel zijn eerste show nog moet plaatsvinden, geeft Pharrell Williams vandaag al een eerste inkijkje in zijn visie als de nieuwe creative director van Louis Vuitton Men. Op een enorm billboard midden in Parijs schittert niemand minder dan Rihanna, inclusief een glowing baby bump; de zangeres is het gezicht van de allereerste Louis Vuitton-campagne onder leiding van de muzikant.

Rihanna voor Louis Vuitton

Pharrell Williams, de nieuwe creative director van de mannencollectie van Louis Vuitton, deelt de foto op zijn Instagramaccount. Op het beeld zien we de ontwerper poseren voor een imposant billboard langs de oever van de Seine in Parijs, langs het beroemde Musée d’Orsay. Het billboard, onderdeel van de eerste campagne onder leiding van Williams, is een sneakpeek van de lente/zomer 2024-collectie van het modehuis, die de muzikant deze maand zal onthullen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Rihanna draagt een leren overhemd met een gepixelde versie van de iconische ‘Damier-ruit’ van het merk, met daaronder haar groeiende baby bump goed zichtbaar. Stijlvol en iconisch, want inmiddels weten we allemaal dat Rihannna pregnancy style rockt als geen ander. De outfit wordt compleet gemaakt door kenmerkende Louis Vuitton-handtassen met iconisch monogram aan haar arm, maar dan in het groen, rood en geel.

Creative director Pharrell Williams

In februari kondigde het Franse luxehuis aan dat Pharrell Williams de nieuwe creative director is van de mannencollectie van Louis Vuitton, en dus de opvolger van wijlen ontwerper Virgil Abloh. “Ik ben verheugd om Pharrell opnieuw thuis te verwelkomen, na onze eerdere samenwerkingen in 2004 en 2008 voor Louis Vuitton, als onze nieuwe Men’s Creative Director”, stelde Pietro Beccari, de voorzitter en CEO van Louis Vuitton. “Zijn creatieve visie, die verder gaat dan de modewereld, zal Louis Vuitton ongetwijfeld naar een nieuw en opwindend hoofdstuk leiden.”

De verwachtingen zijn hooggespannen en modeliefhebbers kijken reikhalzend uit naar wat de ontwerper in petto heeft voor het merk na de onthulling van deze bijzondere campagne. Pharrell zal zijn eerste collectie voor het merk presenteren op 20 juni, als onderdeel van de aankomende Paris Men’s Fashion Week. Bronnen vertellen aan WWD dat de show zal plaatsvinden op de historische Pont Neuf in hartje Parijs – een brug die over de Seine is gebouwd en grenst aan het hoofdkantoor van Louis Vuitton.