romee-strijd-betreedt-de-rode-loper-van-het-cannes-filmfestival-in-een-dromerige-verenjurk-298193
©Getty Images

De 77ste editie van het prestigieuze Cannes Filmfestival ging dinsdag officieel van start. Naast sterren als Meryl Streep en Anya Taylor-Joy spotten we ook Nederlands topmodel Romee Strijd op de rode loper. Sinds haar debuut in 2018 is het model een graag geziene gast geworden op dit glamoureuze evenement in de Franse Rivièra. Dit jaar was ze aanwezig bij de openingsceremonie, waar ze de rode loper betrad in een dromerige verenjurk.

Romee Strijd op het Cannes Filmfestival

Op de eerste avond van het Cannes Filmfestival werd de film Le Deuxième Acte vertoond, en uiteraard kon een rode loper-moment voorafgaand niet ontbreken. Voor de gelegenheid droeg Romee Strijd een vloerlange, roze strapless jurk van het Saoedische modehuis Eman Alajlan.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De jurk, die meteen de aandacht trok, is het toonbeeld van elegantie en creativiteit. De zachte roze kleur in combinatie met de veren geven de jurk een etherische, bijna sprookjesachtige uitstraling. Daardoor ontstond een soort pretty in pink-moment dat ons tegelijkertijd doet denken aan de witte zwaan in het Zwanenmeer. De keuze voor deze bijzondere creatie, afgewerkt met glinsterende details, toont lef; Romee Strijd heeft het vermogen om modieuze risico’s te nemen op de rode loper, terwijl ze trouw blijft aan haar elegante stijl.

Fonkelende sieraden

Het model stylede de jurk met fonkelende sieraden van het Franse merk Messika, die de look compleet maakten zonder af te leiden. Haar make-up oogde natuurlijk en elegant, en haar lokken hingen in losse golven over haar schouders – een go-to kapsel van het model. Door die neutrale beautylook kwam de jurk nog meer tot uiting. En zo was ze misschien wel de meest romantische verschijning van de avond.

Romee Strijd op het Cannes Filmfestival
©Getty Images