rosalia-schittert-in-herfst-winter-campagne-acne-studios-geschoten-door-nederlands-fotograaf-paul-kooiker-226666

Acne Studios gaat als een trein. Na een spectaculaire jubileumshow in Parijs, onthult het Zweedse modemerk Rosalía als het gezicht voor hun herfst/winter-campagne. De ‘Motomami’ verscheen voor de lens van Nederlandse fotograaf Paul Kooiker.

Rosalía voor Acne Studios

Vorige week kleurde Palais de Tokyo nog Acne-roze voor de show van het label. Het was het tiende jaar dat Acne Studios shows in Parijs huisvestte en dat werd gevierd met een bejubelde collectie en een A-lijst aan gasten. Tijd om bij te komen neemt het merk niet, want zojuist werd de herfst/winter 2022-campagne met Rosalía onthuld.

Het modelabel brengt het nieuws op Instagram met een foto, waarop de zangeres naakt te zien is en alleen lang golvend haar haar lichaam bedekt. Acne wist Rosalía te strikken tussen de repetities van haar populaire wereldtour door. Reden waarom de keuze op de Spaanse zangeres viel? “De herfstcollectie was een collage met verschillende ideeën en gevoelens. We wilden deze clash van historische referenties verkennen, maar met een cultureel icoon dat moeiteloos van nu voelt”, zegt Jonny Johansson, creatief directeur van Acne Studios.⁣

Paul Kooiker

De zangeres werd door Paul Kooiker vastgelegd in haar geboortestad Barcelona. De gerenommeerde Nederlandse fotograaf schoot eerder voor Givenchy en zijn conceptuele werk is regelmatig te bewonderen in musea.

“Als ik poseer voor een fotograaf, probeer ik altijd mezelf te zijn, maar ik probeer ook energie uit te stralen”, vertelt Rosalía. “Wat me het meest aantrok aan het werken met Paul was dat hij een tijdloze stijl heeft, zijn foto’s hadden kunnen worden gemaakt toen fotografie werd uitgevonden. Tegelijkertijd straalt hij een actuele frisheid uit.”

Het is niet de eerste keer dat Rosalía te zien is in een modecampagne. Een paar maanden geleden poseerde ze voor Skims, het lingeriemerk van Kim Kardashian.

Bekijk hieronder de foto’s van de campagne.

rosalia acne studios herfst winter 2022 paul kooiker
©Paul Kooiker, Acne Studios
1/3
Native Share
rosalia acne studios herfst winter 2022 paul kooiker
©Paul Kooiker, Acne Studios
2/3
Native Share
rosalia acne studios herfst winter 2022 paul kooiker
©Paul Kooiker, Acne Studios
3/3
Native Share