ook-sofia-richie-is-fan-van-deze-platte-schoenentrend-269846
©Getty Images

Rood is dé kleur van het moment. Dit betekent dat de gemakkelijkste manier om elke outfit een beetje meer herfst/winter 2023 te maken, is door er een vleugje rood aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een rode trui over je schouders, of een kersenkleurige handtas te dragen. Een andere manier is door de trendkleur te combineren met de schoenentrend waar iedereen op dit moment zo fan van is. Sofia Richie doet het voor en draagt platte rode schoenen.

Schoenentrend

Aan inspiratie voor de rode platte schoen komen we niet te kort tijdens Paris Fashion Week. Zo zagen we tijdens de lente/zomer 2024-show van The Row een paar rode gekooide jelly-schoenen. Simone Rocha en Sandy Liang waren in een meer romantische, balletachtige stemming voor de lente, met rode satijnen ballerina’s met elastische bandjes over de voet.

rode ballerina's runway
©GoRunway.com

Maar buiten de catwalks is deze schoenentrend nu al voelbaar op straat – en dan vooral in It-girl-kringen. Dorothy-rode schoenen verschenen op de stoep tijdens New York Fashion Week, waar Mary Leest haar glanzende rode Mary-Janes droeg met bijpassende brievenbusrode panty. Leandra Medine combineerde de rode sokpantoffels van The Row met een klaproosrozet die aan haar witte vest was vastgemaakt.

Sofia Richie met platte rode schoenen

En dan zijn er nog de beroemdheden. Sofia Richie had haar eigen New York Fashion Week-moment in de backless ballerina’s van Jacquemus. En Sophie Turner dineerde met Taylor Swift in een paar rijke rode satijnen ballerina’s van The Row.

Sophia Richie platte schoenen
©Getty Images