taylor-russell-maakt-debuut-op-het-met-gala-2024-uiteraard-in-een-look-van-loewe-296513
©Getty Images

Als het gaat om de eerste maandag in mei, weten we dat we het onverwachte kunnen verwachten op de rode loper. Maar als Taylor Russell haar debuut maakt op het Met Gala 2024, zal niemand verbaasd zijn dat de actrice de beroemde trappen van het Metropolitan Museum of Art siert in Loewe.

Taylor Russell tijdens het Met Gala 2024

Russell is al lange tijd verbonden aan Loewe en werd de muze van ontwerper Jonathan Anderson toen ze de voorjaarsshow van 2023 in Parijs opende. Sindsdien is ze een vaste waarde bij Loewe en verdiende ze een wereldwijde ambassadeurstitel en een campagne. “Als we samenwerken is het altijd een ongelooflijke creatieve dialoog. Ze is een geweldige collaborator en een heel speciale vriendin”, vertelt Anderson aan Vogue over zijn samenwerking met Russell.

Verhaal achter de Loewe-look

Ook al was de hereniging van het duo te verwachten, toch wisten ze nog genoeg verrassingen uit de hoge hoed te toveren voor de grote avond, waarvan Loewe sponsor was. Anderson keek naar biomimicry (inspiratie uit de natuur) voor haar look. Russell droeg een korset met hoge hals dat was ontworpen om te lijken op een patroon van hout. Ze combineerde haar trompe l’oeil-top met een cirkelrok gemaakt van zijde crêpe marocain, met een dijhoge split en gedrapeerde venetier-taille.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Russells trompe l’oeil-korset werd in 3D gevormd om perfect op haar lichaam te passen. Vervolgens werd het bedrukt met het houtpatroon. Dit gebeurde met behulp van een techniek die hydrosublimatie heet. Loewe gebruikte dit eerder voor de lente 2023-collectie. “Spelen met de zintuigen staat centraal in de ervaring van de tentoonstelling. We spelen met soortgelijke trucs met trompe l’oeil in collecties bij Loewe, waarbij we de grens vervagen tussen wat echt of surrealistisch is, en wat natuurlijk of onnatuurlijk is”, zegt Anderson. Met de aardse look voor haar Met Gala-debuut, blijven Taylor Russell en Loewe samen magie maken.