dit-is-het-verrassende-verhaal-achter-het-loewe-i-told-ya-shirt-van-zendaya-dat-nu-ook-te-koop-is-296013
©Getty Images

We zien Zendaya de laatste tijd overal, mede dankzij haar fantastische method dressing-looks in aanloop naar haar nieuwe film Challengers. Maar in tegenstelling tot de glamoureuze outfits waarin de actrice meestal verschijnt, bestaande uit glamoureuze high fashion-stukken, spotten we Zendaya recentelijk in misschien wel haar meest ingetogen Challengers-look: een oversized grijs shirt met daarop in koeienletters: I Told Ya. Het T-shirt – gemaakt door Loewe’s Jonathan Anderson, de kostuumontwerper van de tennisfilm – heeft een verrassende geschiedenis. Wat is het verhaal achter het kledingstuk?

Het I Told Ya-shirt van Zendaya

Het is niet zonder reden dat Zendaya precies dit T-shirt draagt midden in haar perstour voor de film. De actrice – die tennisser Tashi Donaldson speelt, een gepensioneerd tenniswonder turned coach die verstrikt raakt in een driehoeksverhouding met haar echtgenoot en voormalige vriend – draagt het item in verschillende scènes.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Niet alleen Zendaya werd echter gespot in het ontwerp, ook haar co-ster Josh O’Connor droeg onlangs hetzelfde shirt op de rode loper voorafgaand aan de première van de film in Londen. Het T-shirt is speciaal voor de film gecreëerd door Jonathan Anderson, creative director van Loewe. En dat heeft alles te maken met een look van JFK Jr. uit de jaren negentig.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Zendaya in het 'I Told Ya' T-shirt
©COURTESY MGM

JFK Jr. en het I Told Ya-shirt

Ik hoor je denken: wat heeft John F. Kennedy Jr. te maken met dit ontwerp? Niet Zendaya, maar de zoon van de voormalige Amerikaanse president was degene die als eerste in het shirt verscheen. Kennedy droeg het shirt meermaals in de nineties, zowel tijdens de inmiddels beroemde dog walks met zijn stijlvolle vrouw Carolyn Bessette, als tijdens wandelingen in Central Park. En dan specifiek tijdens een potje frisbee in 1997.

JFK Jr. werd meerdere keren gefotografeerd in New York met het ontwerp aan, door fotograaf Ken Katz. Het T-shirt wordt gezien als een verwijzing naar de campagnebuttons van president Kennedy met de slogan: I Told You So, gedragen tijdens en na de verkiezingen in 1960.

Loewe-shirt

Loewe-ontwerper Anderson vertelde aan WWD dat de stijl van JFK Jr. uit de jaren tachtig en negentig een grote inspiratiebron was voor het creëren van het personage Patrick Zweig, gespeeld door Josh O’Connor in de film. De ontwerper bewondert de moeiteloze manier waarop JFK Jr. zich kleedde, waarbij elk kledingstuk een natuurlijke sexappeal leek te hebben. “Zijn kledingstijl ging gepaard met een bepaalde nonchalance, alsof het niet uitmaakte wat hij droeg”, aldus Anderson.

Nu heeft Loewe het T-shirt uitgebracht, al onderdeel van een zogenoemde I Told Ya-collectie. Naast het T-shirt (te koop voor 250 euro) bevat de collectie ook een sweatshirt met lange mouwen in het wit en het grijs (te koop voor 520 euro). Wie die investering wil maken, draagt een stukje trending (mode)geschiedenis met zich mee. Wees dus niet verbaasd als de collectie in een rap tempo is uitverkocht. I told ya.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOEWE (@loewe)