the-row-tilt-naked-shoe-trend-naar-hoger-niveau-met-transparante-laarzen-tijdens-paris-fashion-week-244890
©The Row

De beruchte naked shoe dook vorige fashion month overal op. Van transparante sandalen gemaakt van PVC, tot schoenen van doorzichtig gaas. Nu toont misschien wel het minst trendgevoelige merk hun versie van de populaire tendens. Volgens het überchique minimalistische label The Row gaan we deze winter gehuld in transparante laarzen. Met dit nieuwe ontwerp, die potentie heeft een ware it-schoen te worden, bewijst het label dat ook een populaire trend chic kan zijn.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

The Row’s versie van de ‘naked shoe’

Tijdens Paris Fashion Week toonde The Row haar nieuwe Resort 2024-collectie. De show toonde de ingetogen luxe-ontwerpen die we van het modelabel gewend zijn, in de vorm van gelaagde outfits van kasjmier en zijden, witte overhemden met spitse kragen en vloerlange jurken. Maar, het New Yorkse modelabel is niet alleen meester in het maken van elegante kleding, ook hun schoenen laten elk seizoen de harten van modeliefhebbers sneller kloppen. Modellen liepen door een klassiek Parijs gebouw in de meest chique outfits en minstens zulke chique schoenen – van ingetogen loafers tot aansluitende enkellaarzen.

Waar we vorige collectie zagen dat de simpele teenslipper het perfecte schoeisel is voor onder je high fashion-look, stelt het modelabel nu dat we volgende winter onze voeten hullen in transparante laarzen. Niemand minder dan onder meer Nederlands model Felice Noordhoff werd gespot in de laars in kwestie die gelijk onze aandacht trok. Hoe die eruit ziet? Allereerst, transparant – natuurlijk. Net als de populaire Zipped Leather Ankle Boots van het merk hebben ook deze schoenontwerpen een halflange schacht die tot net over je enkels rijkt. Een slank, aansluitend ontwerp waardoor niet alleen het silhouet van je voet maar ook je daadwerkelijke voet zichtbaar wordt – nochtans op een chique manier.

The Row Resort 2024

Het is overigens niet de eerste keer dat het merk een transparante schoen creëert. Al in 2019 lanceerde The Row hun zogeheten sock shoe, gemaakt van dun nylon. Een toonbeeld van hun visie waarin het merk ver weg blijft van opvallende prints en schreeuwerige ontwerpen – maar kiest voor items die vallen onder de categorie ingetogen luxe. Ook dit seizoen weet The Row de show op een stille manier te stelen met hun pretentieloze en moeiteloze ontwerpen én schoenen dus. Deze nieuwe versie van de naked shoe is dan ook de perfecte optie om zelf een trend te proberen zonder er overduidelijk ’trendy’ uit te zien.

The Row resort
©The Row