troots-zijn-een-nieuwe-soort-laarzen-die-favoriet-zijn-bij-it-girls-292516
©Getty Images

Soms heb je van die trends waar je even twee keer naar moet kijken. Enter: troots. Deze nieuwe schoenentrend staat voor een soort hybride ontwerp tussen een laars en een broek, oftewel: trouser boots. De laars in kwestie neemt langzaam het straatbeeld over en belooft misschien wel een van de verrassendste trends van dit seizoen te worden.

Troots-laarzen

Je weet wanneer iets een trend wordt als er talloze imitaties van het ontwerp de ronde doen. Dat gebeurt momenteel bij de zogenoemde troots. Zo spotten we op TikTok hoe een Amerikaanse vrouw een paar schoenen kocht bij DHgate (een Chinese groothandelssite die bekendstaat om zijn bijna niet van echt te onderscheiden designervervalsingen, red.) – het gaat hier om de Amerikaanse Taryn Lotus, die een paar Shark Boots wilde kopen, de emmervormige hakken van Givenchy – maar vervolgens teleurgesteld is over wat ze ontvangt. Namelijk wel iets wat op de laarzen lijkt, maar eigenlijk bluetoothspeakers zijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Niet om fake fashion te becommentariëren, maar deze video maakt duidelijk dat er een verlangen bestaat naar troots. Ook model Vittoria Ceretti werd dit weekend gefotografeerd in exemplaren van deze lug-sole laars, tijdens een diner bij Giorgio Baldi. Net als Camila Cabello, die werd gespot in vergelijkbare schoenen – namelijk Hodakova’s Vertical Belt Chaps-laarzen – tijdens de promotie van haar vierde studioalbum.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Nieuwe schoenentrend?

Dit zal niets nieuws zijn voor degenen die Molly-Mae Hague al volgen sinds ze zich afscheidde van PrettyLittleThing. En het zal ook niks nieuws zijn voor iedereen die het werk van Fidan Novruzova volgt, een van de beste jonge ontwerpers in het vak. Haar Havva-laarzen worden gedragen door Bella Hadid en Irina Shayk.

Maar zie ook: Coperni’s Bridge Boots, en de Press-Stud Knee Boots van Y/Project. Zelfs Loewe maakte eerder een soort wijde versie van de klassieke laars die past bij het idee van een troot-laars. Het is het soort schoen dat tabloids zullen – en hebben – omschreven als “funky”, en een ontwerp dat ASOS nu ook verkoopt onder haar Design-lijn. Dat betekent tevens dat troots officieel de mainstream-mode hebben bereikt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOEWE (@loewe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door coperni (@coperni)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.