zijn-dit-de-lelijkste-uggs-ooit-gigi-hadid-vindt-van-niet-291948
©Getty Images

Na de lage Uggs met platform en de Tazz (ook wel Tasman genoemd), is het aan de Venture Daze (unisex model) om het straatbeeld te veroveren. De fashion crowd is er al in gespot en Gigi Hadid en Barry Keoghan zijn fan van het nieuwe model van Ugg. De sportieve schoen, die een kruising is tussen een chunky sneaker en de bekende Tazz pantoffel, zou zomaar de nieuwe it-schoen van de lente kunnen worden. Toch is dit nieuwe model nou niet bepaald moeders mooiste.

Nieuw model Ugg: de Venture Daze

Vorig jaar wist Ugg weer een plek in het modebeeld te veroveren: dankzij TikTok en onder anderen Bella Hadid kreeg de comfy Ugg-laars een geüpgradede versie: namelijk met platform. Dit jaar zet zus Gigi een nieuw model in de spotlight: de Venture Daze. De bekende Ugg Tasman heeft dus een upgrade gekregen. De Ugg met outdoor esthetiek kenmerkt zich door een ultradikke buitenzool. Acteur Barry Keoghan, bekend van de film Saltburn, bevestigt de trend. Hij werd gespot in een sportieve look en koos de variant met felgroene zool. Gigi Hadid ging voor een paar in camelkleur. Ze droeg de comfy schoen met een jeans en een witte top.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tegenwoordig zweren A-listers bij een paar Uggs, maar in de jaren zestig was het vooral in Australië een fijne strandschoen. Pas in de zeroes werd het een musthave dankzij de Australische surfer Brian Smith. Hij richtte Ugg op toen hij naar de Verenigde Staten verhuisde. Als snel kreeg de comfy schoen een grote schare fans: dankzij onder anderen Paris Hilton en Sienna Miller waren deze laarzen en pantoffels niet uit het straatbeeld weg te slaan. Anno 2024 zijn Uggs ook weer helemaal on trend.

©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.