de-langverwachte-uniqlo-x-marni-collectie-is-hier-en-we-willen-alles-hebben-212231

Waar we afgelopen week nog razend enthousiast waren over de aangekondigde Jacquemus x Nike collab, gaat onze aandacht vandaag naar een andere designersamenwerking. Uiteraard hebben we het dan over de langverwachte Uniqlo x Marni collectie, die zojuist is gelanceerd. En het is precies de combinatie waar we op hoopten. Slimme ontwerpen die we van Uniqlo gewend zijn in de speelse stijl van Marni.

Uniqlo x Marni collectie

Het is de eerste samenwerking van de retailgigant en het Italiaanse modehuis. Die heeft geleid tot een gedurfde en speelse collectie. Uniqlo LifeWear, gekenmerkt door slimme ontwerpen en technische expertise, en de Marni-esthetiek die te herkennen is aan het gebruik van unieke vormen en kleurrijke prints, komen samen in items die stuk voor stuk fris aanvoelen.

Uniqlo x Marni

 

“We zijn trots op hoe deze samenwerking met Marni een collectie heeft opgeleverd voor een nieuw tijdperk. En een nieuw seizoen waarin iedereen het plezier van het dragen van kleding kan ervaren”, zegt Yukihiro Katsuta, Fast Retailing Group Senior Executive Officer en hoofd R&D voor Uniqlo, in een persbericht. “De Uniqlo-filosofie van kleding die eenvoudig, hoogwaardig, functioneel en ingenieus in detail is, doordrenkt met Marni’s creatieve vitaliteit, heeft gedurfde en innovatieve LifeWear voortgebracht.”

Uniqlo x Marni

Everyday wear met speelse touch

De collectie bestaat uit kenmerkende staple-items van Uniqlo, die in een nieuw, kleurrijk jasje zijn gestoken door Marni. We zien strepen, ruiten en grafische patronen in een kleurenpalet van onder meer (korenbloem)blauw, hot pink en olijfgroen.

De stukken zijn bedoeld als everyday wear: comfortabel, maar in doordachte silhouetten. Zo is er een casual T-shirtjurk met de iconische Marni-strepen. Ook zien we een matching gingham blouse en wijde pantalon en midi-ballonrokken in verschillende kleuren en dessins.

Uniqlo x Marni

De Uniqlo x Marni collectie is vanaf 19 mei verkrijgbaar via Uniqlo.com.