shawn-mendes-is-het-gezicht-van-een-duurzamere-tommy-hilfiger-212163
©Craig McDean

Na samenwerkingen met onder andere Gigi Hadid en Zendaya heeft Tommy Hilfiger een nieuw bekend gezicht gestrikt. Het gaat om niemand minder dan zanger Shawn Mendes, die meteen al model staat voor de nieuwe lente/zomer 2022-campagne van het modelabel. De samenwerking is onderdeel van het ‘Play It Forward’-initiatief, waarmee Hilfiger wil voortbouwen op een betere, duurzamere toekomst.

Shawn Mendes voor Tommy Hilfiger

De ‘Classics Reborn’ campagne is het startschot van de samenwerking tussen Shawn Mendes en Tommy Hilfiger. Daarin schittert Mendes in een driedelige fotoshoot, het werk van de Britse modefotograaf Craig McDean. De singer-songwriter draagt de duurzamere collectie van Tommy Hilfiger. Ook tijdens zijn aankomende wereldtour zal Mendes te zien zijn in duurzame, op maat gemaakte Hilfiger-looks. Daarbij doneert het merk één miljoen dollar om de milieu-impact van de tour te verminderen en te compenseren.

Shawn Mendes voor Tommy Hilfiger
©Craig McDean

“Shawn is niet alleen een multigetalenteerde muzikant – hij vertegenwoordigt ook een nieuwe generatie die begrijpt dat we actie moeten ondernemen”, zegt Tommy Hilfiger in een persbericht. “Door onze krachten te bundelen om te leren, te delen en te innoveren, kunnen we voortbouwen op wat we al hebben bereikt. En onze duurzaamheidsreis naar het volgende niveau tillen. Hoewel we nog een lange weg te gaan hebben, kunnen we samen nog meer bewustzijn creëren om een positieve, blijvende impact te maken.”

Capsulecollectie

De samenwerking mondt uit in een gezamenlijk ontworpen capsulecollectie. In de collectie zien we klassieke Tommy Hilfiger-stukken, die op duurzamere wijze opnieuw worden gecreëerd. Zo worden de stijlen gemaakt van gerecyclede en nieuwe, innovatieve materialen. De capsulecollectie van Shawn Mendes en Tommy Hilfiger verschijnt in het voorjaar van 2023.

Shawn Mendes voor Tommy Hilfiger
©Craig McDean

“Ik ben altijd geïnspireerd geweest door Tommy en het iconische merk dat hij heeft opgebouwd en ik ben enthousiast om onze reis samen met mijn fans te delen”, zegt Mendes over het project. “Iedereen moet een rol spelen in het creëren van een duurzamere toekomst. Het inspireert me om te zien wat we kunnen bereiken. Ik kijk er dus naar uit om van elkaar te leren, te onderzoeken hoe creatieve herinterpretatie een positief effect kan hebben op de mode-industrie, en te delen wat duurzamer leven voor mij betekent.”