deze-verschroeide-bruid-is-een-van-de-beste-looks-in-cannes-tot-nu-toe-255851
©Getty Images

De in Somalië geboren influencer Rawdah Mohamed heeft het haar missie gemaakt om ingetogen kleding spannender te maken. Daarbij haalde ze op meesterlijke wijze misvattingen over conservatieve mode onderuit door de hijab te laten zien als een middel voor persoonlijke expressie, niet voor onderdrukking. Tijdens haar bezoek aan het Filmfestival van Cannes op donderdag, trok Mohamed opnieuw de aandacht. Deze keer deed ze dat als ‘verschroeide bruid’ in een Robert Wun-couturelook – zeker een van de coolste ensembles in Cannes.

Verschroeide bruid in Cannes

De dubbelzijdige satijnen jurk en de gezichtsbedekkende zijden organza sluier – het werk van ontwerper Robert Wun – zijn voorzien van trompe l’oeil schroeiplekken en vlammende randen. Het geheel is geen alledaagse rode loper-look en doet denken aan een horrorfilmheldin. Wun noemt het ontwerp, dat afgelopen januari te zien was in zijn lente/zomer 2023-coutureshow tijdens Paris Fashion Week, toepasselijk ‘The Scorched Bride’ (De Verschroeide Bruid).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De collectie zelf was een ode aan horrorfilms, maar Mohamed droeg de look naar de première van La Passion De Dodin Bouffant, een Frans historisch-romantisch drama. Ze combineerde de jurk met een zwarte hijab onder de sluier, zwarte lange mouwen die verder reikten dan de halve mouwen van de jurk, en polsen vol Cartier-juwelen. Het eindresultaat is een spectaculaire entree die perfect past bij de groeiende trend van bruidslooks in Cannes dit jaar – zoals gedragen door Blackpinks Jennie Kim en actrice Viola Davis – en rode lopers in het algemeen.

Statement looks

Mohamed is geen onbekende in het neerzetten van statement looks. Ze werd voor het eerst populair door het posten van streetstylefoto’s op Instagram en tekende later een modellencontract. Spelen en experimenteren vormen een rode draad in haar benadering van stijl – of het nu gaat om preppy ensembles of het geven van een moderne draai aan de Canadian tuxedo. De boodschap is duidelijk: more is more.

Meer zien wat er allemaal in Cannes gebeurt? Bekijk dan ook de beste off-duty looks van beroemdheden en de spraakmakende vintage momenten op de rode loper in de Franse plaats.

De verschroeide onderkant van de jurk van Robert Wun
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.