viktor-rolf-zetten-coutureweek-letterlijk-op-zn-kop-met-omgekeerde-jurken-239839
©Filippo Fior / Gorunway.com

De coutureshows in Parijs zijn tot nu toe spraakmakend: van Apple Martin – dochter van Gwyneth Paltrow en Chris Martin – die een verrassingsoptreden maakte op de eerste rij bij Chanel, tot de opkomende ontwerper Miss Sohee die een collectie buiten het schema om presenteerde, waardoor de modewereld in rep en roer raakte. Laten we ook niet vergeten dat er bij Schiaparelli op dieren geïnspireerde looks (door de mens gemaakt, natuurlijk) waren, die Kylie Jenner ook droeg om haar steun te betuigen. Maar Viktor & Rolf staan met hun laatste show misschien wel bovenaan de lijst van onvergetelijke momenten tijdens Couture Fashion Week lente/zomer 2023.

Viktor & Rolf couture lente/zomer 2023

In het Intercontinental Le Grand hotel in Parijs presenteerden de Nederlandse ontwerpers Viktor Horsting en Rolf Snoeren een collectie van head-turning looks die hun meme-waardigste tot nu toe waren. De show begon met een handvol adembenemende jurken van tule in de verrukkelijkste kleuren. Maar naarmate de show vorderde, verschenen de jurken in de bizarste posities – van een beetje scheef en met een bustier tot aan de nek van het model, tot helemaal opzij, maar ook ondersteboven en gezichtsbedekkend. Bij sommige looks leek het alsof modellen de jurk met zich meedroegen terwijl ze zelf gehuld waren in onderkleding.

In voorgaande seizoenen heeft het ontwerpersduo enkele vreugdevolle momenten naar de catwalk gebracht – of het nu gaat om de gekke poppenhoofden van herfst/winter 2017 of de op memes geïnspireerde jurken van lente/zomer 2019, versierd met gigantische slogans (“No photos, please“). Zoals altijd is een vleugje luchtigheid zeer welkom tijdens Couture Fashion Week, en dat hebben Viktor & Rolf zeker gebracht.

Viktor & Rolf couture lente/zomer 2023
©Filippo Fior / Gorunway.com
Viktor & Rolf couture lente/zomer 2023
©Filippo Fior / Gorunway.com
Omgekeerde jurk bij Viktor & Rolf
©Filippo Fior / Gorunway.com
Zijwaartse jurk bij Viktor & Rolf
©Filippo Fior / Gorunway.com

Dit artikel is oorspronkelijke gepubliceerd door Vogue UK.