virginie-viard-stopt-als-creative-director-bij-chanel-300786
©Getty Images

Na dertig jaar, waarvan de laatste vijf jaar als creative director, stopt Virginie Viard bij Chanel. Het modehuis bevestigt haar vertrek woensdag aan Vogue Business.

Virginie Viard stopt bij Chanel

“Chanel bevestigt het vertrek van Virginie Viard na een rijke samenwerking van vijf jaar als artistic director van alle modecollecties, waarin ze de codes van het huis kon vernieuwen met respect voor het creatieve erfgoed van Chanel, en bijna dertig jaar binnen het huis”, stelt Chanel in een verklaring. “Een nieuwe creatieve organisatie zal te zijner tijd worden aangekondigd. Chanel wil Virginie Viard bedanken voor haar opmerkelijke bijdrage aan de mode, creativiteit en vitaliteit van Chanel.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Viard werd in 2019 benoemd tot creative director na het overlijden van Karl Lagerfeld. Het nieuws wordt slechts een paar weken na de Cruise 2025-show van het Franse modehuis in Marseille bekendgemaakt. Over een paar weken zal het modehuis haar herfst/winter 2024-coutureshow presenteren in Parijs. We zullen dit verhaal blijven updaten naarmate het zich ontvouwt.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue Business.