de-trailer-van-modeserie-becoming-karl-lagerfeld-is-hier-290268
©Disney+ / Caroline Dubois

Na talloze fascinerende modeseries over onder meer Cristóbal Balenciaga en Apple TV+’s The New Look over Christian Dior, komt er binnenkort een nieuw verhaal en wel over de iconische modeontwerper Karl Lagerfeld. De voormalig artistiek directeur van Chanel, die in 2019 overleed, is het onderwerp van de zesdelige biografische serie Becoming Karl Lagerfeld. En nu is de nieuwe trailer van de serie vrijgegeven.

‘Becoming Karl Lagerfeld’

De serie wordt geproduceerd door Gaumont en is geschreven door Isaure Pisani-Ferry, bekend van Vampires. Becoming Karl Lagerfeld (voorheen had de serie de titel Kaiser Karl) is gefilmd in Frankrijk, Monaco en Italië. Als je denkt alles te weten over Duitslands meest Franse modeontwerper, kan de serie je verrassen. De serie, geheel gewijd aan mode-icoon Karl Lagerfeld, neemt ons namelijk mee in de geheime wereld van de ongrijpbare ontwerper.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het verhaal begint in de zomer van 1972, wanneer Coco Chanel overlijdt. De modewereld wordt gedomineerd door Yves Saint Laurent, maar Karl Lagerfeld heeft grote ambities voor zichzelf. Hij krijgt te maken met rivaliteit van Pierre Bergé, de verblindende invloed van de Parijse mode en een tragische romance met Jacques de Bascher. Lagerfeld is niet alleen een beeldbepalend figuur, maar ook een complexe en mysterieuze man die zijn weg vond in de slopende wereld van grote modehuizen. There ain’t no business, like fashion business natuurlijk.

Becoming Karl Lagerfeld
©Disney+ / Caroline Dubois

Internationale invloeden

Er is geen twijfel dat de reputatie van Karl Lagerfeld de Franse en Europese grenzen oversteeg, lang voordat Disney+ de serie ontwikkelde. Maar deze serie vertelt het verhaal op een manier die afwijkt van Hollywood. Gaumont, die ook achter de internationale hit Lupin op Netflix zit, is blij met de vrijheid die Disney heeft gegeven met dit nieuwe project.

“Karl is een waar icoon van de 20e eeuw. Disney heeft onze creatieve visie vanaf het begin gesteund. We zijn blij dat we deze productie konden starten”, verklaarde Christophe Riandee, vice CEO van het bedrijf. Pauline Dauvin, directeur programming & original productions, voegde daaraan toe: “We werden meteen aangetrokken door het idee de biografie van Raphaëlle Bacqué te bewerken.”

Kritische noot

Dat Karl een legende was op het gebied van ontwerpen moge duidelijk zijn. Helaas is er ook veel kritiek op de evenementen die georganiseerd werden – zoals het Met Gala – rondom de dood van Lagerfeld. Tijdens zijn carrière kreeg hij te maken met veel controverses. Zo werd-ie beschuldigd van flink wat veroordelende en beledigende opmerkingen en was hij tegenstander van de Me Too-beweging.

Een voorbeeld daarvan was zijn mening over het immigratiebeleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. “Je kunt niet miljoenen Joden vermoorden en daarna miljoenen van hun ergste vijand binnenlaten, zelfs als er tientallen jaren tussen zitten”, vond hij. Ook beschuldigde hij Merkel ervan verantwoordelijk te zijn voor de opkomst van de politieke partij Alternative für Deutschland (AfD). Of ook deze kant van zijn persoonlijkheid een rol krijgt in de serie is nog de vraag.

Becoming Karl Lagerfeld
©Disney+ / Caroline Dubois

De cast

De cast van de serie valt allesbehalve tegen. De Duitse acteur Daniel Brühl (All Quiet on the Western Front, Captain America: Civil War, Inglorious Basterds) is gecast als Karl Lagerfeld. De acteur deelt niet alleen hetzelfde vaderland als de ontwerper, maar is ook meertalig: hij spreekt Duits, Engels en Frans. Een perfecte match dus.

De rest van de cast bestaat uit Théodore Pellerin (It’s Only the End of the World) als Jacques de Bascher. Arnaud Valois (120 Beats a Minute) als Yves Saint Laurent en Alex Lutz (Guy) als Pierre Bergé. Agnès Jaoui speelt Gaby Aghion, de oprichtster van Chloé die Karl zijn podium gaf. De vijfsterrencast wordt aangevuld met Jeanne Damas die de iconische en inspirerende Paloma Picasso speelt. Zij was een goede vriendin van Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent.

Releasedatum

Het duurt misschien nog even, maar toch is de datum waarop we de serie over Lagerfeld kunnen bekijken er sneller dan je denkt. Becoming Karl Lagerfeld is namelijk vanaf 7 juni te streamen op Disney+.

De trailer 

Na een spannende eerste teaser deelt Disney+ nu de officiële trailer van Becoming Karl Lagerfeld. Hierin zien we wilde feesten, epische shows en spectaculaire mode, maar ook de keerzijden van het succes van de ontwerper. Bekijk de trailer hieronder.

Dit artikel is (deels) oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.