oui-oui-paris-ontdek-vogues-nieuwe-oktobernummer-met-rising-star-muna-mahamed-op-de-cover-223849
©Casper van der Linden, Vogue Nederland, oktober 2022

Met fashion month in volle gang is er geen passender moment voor een Paris Issue, een nummer toegewijd aan de Franse hoofdstad. Maak kennis met Vogue’s fonkelnieuwe oktobernummer, dat volledig in het teken staat van Parijs. Op de cover schittert rijzende ster Muna Mahamed, die de straten van de stad verlicht in de ene na de andere head-turning look. Wat je nog meer kunt verwachten van Vogue oktober 2022? Je leest het hier.

Vogue oktober 2022 met Muna en Felice

Wie Parijs zegt, zegt mode – en andersom. Er is geen betere plek om het nieuwe modeseizoen in te luiden dan in de Franse hoofdstad. Samen met coverster Muna Mahamed, een van de meest veelbelovende talenten binnen de modellenwereld, en Nederlands topmodel Felice Noordhoff reisden we af naar Parijs. Zij werden gefotografeerd in de rues van de lichtstad, terwijl ze la nouvelle mode toonden voor de lens van fotograaf Casper van der Linden.

Muna Mahamed voor Vogue oktober 2022
©Casper van der Linden, Vogue Nederland, oktober 2022

The city of lights

Niet alleen Muna en Felice brengen Parijs tot leven; ook de stad zelf buzzt als nooit tevoren. En die energie is aanstekelijk, zo ondervond journalist Kaira van Wijk. Ze vroeg bekende Parijzenaren waarom het zo bruist en suist in hun stad en wat dat nieuwe je ne sais quoi-gevoel behelst. Eten doen we ook, onder meer bij buurtbistro Chez Marcel, waar patron Pierre zegt: “Parijzenaren voor een dag zijn ook Parijzenaren.” En zo is het.

Voor de thuisblijvers is er ook goed nieuws, want een stukje Parijs komt deze kant op. Vanaf deze maand is de expositie Balenciaga – Meesterlijk zwart te zien in het Kunstmuseum Den Haag. We bezochten het depot in Parijs, om te zien waar die fascinatie van Cristóbal Balenciaga voor zwart vandaan kwam. En er is nog meer moois in eigen land: de wereld van fotograaf Tim Walker. We spraken hem exclusief over zijn aankomende tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam.

Felice Noordhoff in Vogue oktober 2022
©Casper van der Linden, Vogue Nederland, oktober 2022

Rose Bertram

Hoewel de focus op Parijs ligt in dit nummer, richten we de spotlights ook op talent van eigen bodem. Neem bijvoorbeeld model, influencer en gezicht van Dior Beauty: Rose Bertram. Aan de buitenkant leek het haar allemaal voor de wind te gaan, maar in de luwte speelde zich een drama af. Na een periode van heling besluit ze om zichzelf op de eerste plek te zetten – en is het tijd om haar hele verhaal te doen. “Eindelijk hoef ik niet meer in een leugen te leven.”

Dit alles en nog veel meer vind je in Vogue’s nieuwe oktobernummer, dat vanaf 22 september in de winkels ligt en hier online te bestellen is. 

Rose Bertram in Vogue oktober 2022
©Emil Pabon, Vogue Nederland, oktober 2022