5-nederlandse-modellen-die-momenteel-de-runway-domineren-216699
©ANP

We genieten nog even na van de afgelopen grote modeshows. Naast ultragetalenteerde designers zoals Ronald van der Kemp en Iris van Herpen die Nederland continu op de modekaart zetten, mogen we ook de rol van Nederlandse modellen niet vergeten. Wij zetten 5 veelbelovende nieuwe gezichten en namen die je niet mag vergeten op een rij.

Deze modellen domineren de runway

Muna Mahamed

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Muna mahamed (@_munamahamed)

‘Queen Muna has arrived, get ready’, schrijft modellenbureau Platform Agency onder het profiel van Muna Mahamed. Een koningin is ze zeker. Vooral wanneer ze voor Valentino vol elegantie de treden van Spanish Steps in Rome afloopt. Het publiek kan dan niets anders kan dan naar haar kijken. We spotten Muna ook al op de runway bij ALAÏA en kunnen niet wachten om te zien wat ze nog meer in petto heeft.

Timo Pan

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door T I M O (@timopan_)

Eerlijk toegeven: we kunnen niet ophouden over Timo Pan. Hij heeft, sinds hij gescout is tijdens zijn werk als steigerbouwer door modellenscout Sjaak Pul van The Troopers, toffe dingen bereikt als model. Om er een aantal te noemen: tijdens de mannenmodeshow van Versace kreeg hij een eigen standbeeld en in Parijs sloot hij zelfs de show van Givenchy af. Goed bezig, Timo.

Justine Wesselo

Justine Wesselo is onze eigen Valentino-girl. Het 25-jarige model en de kunstenaar uit Alkmaar schitterde niet een keer, maar twee keer dit jaar op de catwalk van het Italiaanse modehuis. Op Instagram schreef ze onder een foto van de afgelopen show van Valentino: ‘Zo ontzettend dankbaar om weer deel uit te maken van een adembenemende @maisonvalentino show. Grazie mille @pppiccioli en het hele team.’  Justine Wesselo liep tijdens de Fashion Weeks voor onder andere Marine Serre in Parijs en Valentino in Rome en Parijs.

Mohamed Hassan

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mohamed Hassan (@mohamedh_ssan)

Jacquemus, Casablanca, Givenchy, Louis Vuitton… Mohamed Hassan loopt de runway van de grote merken alsof het niets is. Het talent is slechts een jaar geleden begonnen met modellenwerk. Onder een Instagram-foto van de ontroerende herfst 2023 show van Louis Vuitton – een ode aan de overleden Virgil Abloh – schrijft hij: ‘Precies 1 jaar geleden ben ik begonnen met modellenwerk. Bedankt dat jullie vanaf het begin in mij geloofden. RIP Legend @virgilabloh, you changed the game!’

Puck Schrover

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Puck Schrover (@puck_schrover)

Last but not least: Puck Schrover. De Nederlandse blondine zit aangesloten bij drie modellenbureau’s in binnen- en buitenland en was te zien in adembenemende haute couture-stukken van Fendi en Valentino. Wedden dat we nog veel meer van haar gaan zien en horen?