zendaya-verschijnt-in-vintage-cavalli-op-de-rode-loper-en-opeens-zijn-we-weer-in-de-roaring-twenties-289216
©Getty Images

Hoewel ik er zeker van ben dat schrijfster Zelda Fitzgerald en danseres en artiest Josephine Baker een glamoureuze levensstijl hadden in de jaren twintig, vind ik toch de term ‘roaring twenties’ niet helemaal passend voor deze tijd. Niet omdat de huidige jaren twintig nou zo roaring zijn, maar omdat ik gin-tonics nippen uit mismatched glazen in een speakeasy ook niet per se zo zou omschrijven. Wat dan nog het dichtst in de buurt komt van de fantasiewereld die de term roaring twenties lijkt te omschrijven, is de recentste look van Zendaya: een vintage-jurk van Roberto Cavalli, die haar stylist Law Roach niet uit de jaren twintig, maar uit 2010 haalde.

Zendaya in vintage Cavalli

Dat komt onder meer door de franjes van de jurk, hangend aan de halslijn met diepe decolleté. Zendaya verscheen in het ontwerp met reptielenprint uit de lente/zomer 2011-collectie van Cavalli op de rode loper van de Green Carpet Fashion Awards 2024. (Zendaya’s stylist Law Roach haalt voor elk evenement alles uit de kast.)

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De actrice is een van de grote namen die op de rode loper verscheen. Naast Zendaya waren ook Annie Lennox, Donatella Versace, Amber Valletta, Quannah Chasinghorse, Michaela Rodriguez en Vanessa Nakate, een Oegandese klimaatactiviste en schrijver van het boek A Bigger Picture: My Fight To Bring A New African Voice To The Climate Crisis, aanwezig bij het evenement, dat in het teken stond van duurzame oplossingen voor de klimaatcrisis. Al benadrukte Nakate in een recent interview met de Britse Vogue nog dat het niet alleen beroemdheden zijn die iets kunnen doen aan de klimaatcrisis, maar iedereen: “Iedereen kan iets doen om de wereld te veranderen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Het enige wat je nodig hebt, is een bord en een stift”, aldus de klimaatactiviste, die zelf ooit de straat op ging in Kampala, de hoofdstad van Oeganda, met handgeschreven borden met daarop activistische slogans.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.