jacquemus-fans-opgelet-dit-zijn-de-eerste-beelden-van-de-jacquemus-x-nike-collectie-214380
©Jacquemus x Nike

Eerder vorig jaar deden geruchten de ronde dat Frans modelabel Jacquemus de handen ineen zou hebben geslagen met Nike voor een exclusieve samenwerking. Na maandenlang zonder nieuws verdween het idee van een collab naar de achtergrond. Tot vorige maand, toen Simon Porte Jacquemus bevestigde dat de geruchten inderdaad kloppen én meteen onthulde wanneer we de collectie kunnen verwachten. Nog meer goed nieuws, want de eerste beelden van Jacquemus x Nike zijn eindelijk hier.

Jacquemus x Nike

Via een Instagram-post bevestigt Jacquemus vandaag de samenwerking met Nike. We zien een afbeelding van een sportveld op een grijze achtergrond, met daarop zowel het Nike-teken als het Jacquemus-logo. Twee individuen lopen op het veld, schudden elkaar de hand en lopen gezamenlijk uit beeld. Geen sneaker is nog in zicht, maar de stijl en vibe van deze preview beloven al veel goeds. Bij het bericht schrijft de ontwerper “JACQUEMUS + NIKE”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)

Op Instagram zijn de eerste beelden van de 15-delige collectie te zien. Het betreft sneakers en bergschoenen in aardse tinten, waaronder een nieuwe versie van de Nike Humara sneaker. De collectie is geïnspireerd op de natuur en de tennisstijl uit de jaren negentig. “De kanten minirokjes van eind jaren negentig, de sportieve looks van Lady Di en de tenniswereld, ik wilde iets maken wat licht is”, vertelt Simon Porte Jacquemus tegen Vogue.

“Sport heeft altijd deel uitgemaakt van het dna van Jacquemus”, vertelt de ontwerper in een interview met Vogue. “Maar in de loop der jaren heeft het merk Jacquemus zich ontwikkeld en de Jacquemus-vrouw is veranderd: ze draagt zelfs hakken!” grapt hij. Het idee voor specifiek deze samenwerking zat echter al lang in zijn hoofd: “Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat als ik ooit een samenwerking zou doen, het met Nike zou zijn.”

Bovendien bevat deze collectie niet alleen sneakers, maar ook een ready-to-wear-collectie, waaronder een jurk met open rug en subtiel swoosh-logo detail. Bekijk alle beelden van Jacquemus x Nike hieronder.

Jacquemus’ eerste schoensamenwerking

De geruchten over een mogelijke samenwerking tussen het modelabel en de sportgigant ontstonden na de lancering van de campagnebeelden voor Jacquemus’ Winter 2021 collectie “LA MONTAGNE”. De modellen gingen niet enkel gehuld in de nieuwe collectie van het Franse label, maar droegen ook nog niet eerder vertoonde Nike-sneakers. Opmerkelijk, aangezien het Franse merk een eigen schoenencollectie heeft en nog niet eerder heeft samengewerkt op dit gebied. Als ook deze sneakers onderdeel zijn van de nieuwe collectie, dan hebben we dus al een voorproefje gehad – zonder dat we het doorhadden.

We zullen nog even geduld moeten hebben voordat we de collectie kunnen bemachtigen. Zo kondigt de ontwerper aan dat de Jacquemus x Nike vanaf 28 juni exclusief verkrijgbaar is op Jacquemus.com.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)