jacquemus-zorgt-voor-sensationele-show-bij-paleis-van-versailles-259499
©ANP/SplashNews.com

Als iemand weet hoe je een spectaculaire show neerzet is het wel designer Simon Porte van Jacquemus. Het was dit keer niet in Zuid-Frankrijk tussen de gigantische hopen zout of te midden van lavendelvelden in de Provence, maar bij het Paleis van Versailles waar de oogverblindende Jacquemus-show ‘Le Chouchou’ – verwijzend naar de wolligheid van sommige looks die geïnspireerd zijn op zowel prinses Diana als Marie Antoinette – te bewonderen was. Een setting die doet denken aan een impressionistisch schilderij.

Show Jacquemus sensationeel

Op een gigantische rode runway – uitgelegd langs het Grand Canal in de Franse tuin – showden modellen als Kendall Jenner, Gigi Hadid, Vittoria Ceretti en de Nederlandse Imaan Hammam de ene na de andere krachtige creatie. Gigi showde een transparante kanten look, Kendall een witte puffy top, Vittoria een mini tutu met rode pumps en Imaan droeg witte lingerie met daarover een zwarte blazer. Drie bruidsjurken sloten de show af in blauw, wit en rood, de kleuren van de Franse vlag.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De gastenlijst – bestaande uit 150 genodigden – van Jacquemus’ herfst/winter 2024-show bevatte een hoop A-listers. Zo zaten onder anderen Victoria en David Beckham, Monica Bellucci, Eva Longoria en Laetitia Casta front row. Deze goed gevulde eerste rij zat overigens niet op een simpele stoel, maar nam plaats in een van de mooie Grand Canal-boten. Kortom, Jacquemus veranderde het meer van Versailles in een fashion front row.

Versailles als droomlocatie

“Ik werd tijdens het creatieve proces zo geïnspireerd door deze historische locatie dat ik verschillende creatieve mogelijkheden heb verkend, anders dan mijn vorige shows, maar nog steeds heel erg Jacquemus. Ik ben echt vereerd en trots om als onafhankelijk modehuis een show in Versailles te mogen geven. Een heel bijzonder moment voor Jacquemus”, vertelt Porte aan de Franse Vogue.

Het Franse modehuis is overigens niet de eerste die Versailles zag als droomlocatie voor een show. Dior en Chanel – Versailles was een van de favoriete plekken van wijlen Karl Lagerfeld – gingen Jacquemus voor.

Bekijk de show hieronder.

©ANP
©ANP
©ANP
©ANP
©ANP
©ANP